Lisää Afganistanista Suomeen evakuoitavia on päässyt Kabulin lentokentälle – osa jonottaa jo koneisiin

Haavisto: Suomi on lähettänyt kaksi virkamiestä Kabulin lentoasemalle 0:56
Ulkoministeri Haavisto kertoi tänään Afganistanista Suomeen evakuoitavien tilanteesta. Katso video!

Afganistanista on evakuoitu Suomeen tähän mennessä 22 suomalaista. Huomenna luku päivittyy, sillä Kabulin kansainvälisellä lentokentällä on suomalaisia, jotka odottavat lentojaan.

Ulkoministeriö jatkaa Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien sekä Suomen valtiolle työskennelleiden evakuointeja Afganistanista. Pääkaupunki Kabulin lentokentälle on saapunut Suomesta kahden hengen tiimi avustamaan suomalaisten pääsyssä evakuointilennoille. 

Evakuointeja järjestetään yhdessä Puolustusvoimien ja kumppanimaiden kanssa. Lentokentällä olevan avustustiimin tehtävänä on helpottaa Suomeen tapahtuvien evakuointien järjestelyjä seuraavien päivien aikana.

22 jo evakuoitu ja koneisiin jonotetaan

Afganistanista on tähän mennessä evakuoitu yhteensä 22 Suomen kansalaista.

Myöhään maanantaina evakuoitu Suomen Kabulin-suurlähetystön diplomaattinen henkilökunta on saapunut Suomeen tänään. Lisäksi tänään useita suomalaisia on saatu Kabulin lentokentän porteista läpi ja kansainvälisille evakuointilennoille eri kohteisiin, Ulkoministeriöstä kerrotaan.

Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan MTV Uutisille, että evakuoitujen lukumäärä päivittyy tämän illan ja ensi yön aikana.

Suomeen tulevia on kentällä odottamassa ja osa jonottaa myös lähteviin koneisiin.

Evakuointiapua pyytäneitä liki 70

Tällä hetkellä Ulkoministeriön tiedossa on lähes 70 Suomen kansalaista tai Suomessa oleskeluluvalla asuvaa, jotka ovat pyytäneet evakuointiapua Afganistanista.

Tarkempia tietoja Suomeen evakuoitavista ei turvallisuussyistä kerrota. Myöskään evakuointikoneiden määränpäästä ei kerrota tarkemmin. 

Ulkoministeriön mukaan evakuoitaviin pidetään tiiviisti yhteyttä. 

Lue myös:

    Uusimmat