"Lipposen Emu-päätelmät virheellisiä"

Suomen Gallupin tutkimuspäällikkö Juhani Pehkonen ihmettelee tapaa, jolla pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tulkitsee talous- ja rahaliitto Emua koskevia kyselytutkimuksia. Pehkosen mukaan Lipponen on vetänyt Suomen Gallupin tuoreen Emu-kyselyn tuloksista hätiköidyt ja virheelliset johtopäätökset.

-Tästä tutkimuksesta ei pysty suoraan vetämään mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että kansalaiset suhtautuvat kielteisesti Emu-jäsenyyteen ensimmäisten joukossa, Pehkonen sanoo viitaten Suomen Gallupin tiistaina julkistettuun kyselytutkimukseen.

Tutkimuksessa 57 prosenttia suomalaisista ilmoitti vastustavansa Suomen Emu-jäsenyyttä ensimmäisten joukossa. Tuloksesta huolimatta pääministeri Lipponen on katsonut suomalaisten pitävän Emu-jäsenyyttä realiteettina.

Tutkimuspäällikkö Pehkonen muistuttaa Suomenmaassa, että kyselytutkimuksia tulisi tarkastella kokonaisvaltaisesti, ilman sitoutumista johonkin yksittäiseen mittariin tai tekijään. -Jokainen lukee mielipidemittausta omasta perspektiivistä, mutta useampia kysymyksiä sisältäviä mielipidemittauksia pitää lukea kokonaisuutena, Pehkonen tähdentää.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat