Mainos

Lipeävahinko oli inhimillinen virhe

Voimakkaasti syövyttävän lipeän jatkuva lisääminen vesijohtoveteen Satakunnassa viime lauantaina oli inhimillinen virhe. Lipeän pakkosyöttöä ei aiota enää käyttää.

Nakkilassa sijaitsevan Hormiston alueen vesiosuuskunnan puheenjohtaja Matti Aarikka tunnustaa MTV3 Uutisille, että vahinko tapahtui hänelle.

– Lipeää syötetään veteen pH-tason nostamiseksi. Kun lipeäsatsi syötetään verkostoon, käytetään pakkosyöttöä, jotta saadaan ilma pois pumppujärjestelmästä. Olen tehnyt sen jo noin 500 kertaa, mutta nyt jäi tämä pakkosyöttö päälle. Inhimillinen virhe, Aarikka sanoo.

Aarikka lupaa, että pakkosyöttöä ei enää käytetä.

– Lipeän syöttöön pitää varata aikaa. Sillä työ kestää 5 minuuttia, mutta ilman pakkosyöttöä yli puoli tuntia. Tätä ei pääse enää tapahtumaan, kun en käytä pakkosyöttöä.

Vesijohtoon joutuneen lipeän määrää ei pystytä arvioimaan. Ylimääräistä lipeää voi vielä olla pitkissä haaraputkissa, jos jossakin taloudessa on käytetty vähän vettä lauantain jälkeen.

Aarikan mukaan tieto syövyttävästä määrästä lipeää levisi viime lauantaina osuuskunnan alueella Nakkilassa nopeasti.

– Kun eräs vedenkäyttäjä soitti oudosti vaahtoavasta vedestä, menin kiireesti pumppaamolle katsomaan ja havaitsin virheen välittömästi, Aarikka kertoo.

– Saimme nopeasti myös Yleisradioon hätätiedotteen ja lisäksi minä soitin kaikille, joille vain ehdin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.