Lintujen massakuolemat piinaavat kauppakeskus Triplaa – asiantuntija tyrmää syystä levitettävän salaliittoteorian

3:52
MTV Uutiset vieraili lintujen turmapaikalla – katso videolta, mitä mieltä Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki on tästä ikävästä ilmiöstä.

Kauppakeskus Triplan edustalta on löytynyt viime päivinä lukuisia kuolleita lintuja. MTV Uutiset selvitti, mistä surullinen ilmiö johtuu.

Luonnontieteellisen museon museomestari Juha Honkalan mukaan lintujen joukkokuolemat liittyvät lasipintojen heijastuksiin, joista linnut näkevät maiseman.

– Muutolla olevat linnut eivät havaitse tätä korkeaa rakennusta läpipääsemättömänä esteenä. Lasit heijastavat maisemaa tai pilviä siten, että linnut kuvittelevat pääsevänsä siitä läpi, kertoo Honkala.

Honkalan sanoo tapauksia olleen jo aikaisemminkin, mutta asia on noussut nyt vasta esille ohikulkijoiden ilmoitettua tiedoistaan.

– Sain kuulla asiasta muutama päivä sitten. Meille tuli rengastustoimistoon ilmoitus siitä, että kuusitiaisia on törmäillyt runsaasti Triplan seiniin, kertoo Honkala.

Linnut eivät tule tottumaan rakennukseen. Honkalan mukaan linnut tulevat jatkossakin törmäämään laseihin, ellei siihen tehdä muutoksia.

Kauppakeskus istunut alas pohtimaan ongelmaa

Kauppakeskus Tripla on tietoinen tästä ilmiöstä. Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki kertoo MTV Uutisille heidän yrittäneen keksiä asiaan ratkaisua. Asiasta on puhuttu kauppakeskus Triplan ongelmana, mutta heidän ikkunansa ovat maan tasolla.

– Olemme yhteistyössä näiden talojen asuntoyhtiöiden, toimistotornien ja hotellien kanssa keskustelleet, että löytyisikö asiaan jotain ratkaisua. Onhan tämä meidän kaikkien yhteinen ongelma, sanoo Kivimäki.

Villejä teorioita

Tapaukseen on liitetty sosiaalisessa mediassa villejä salaliittoteorioita, joiden mukaan kuolemat liittyisivät 5G-verkkoon. Tripla on Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jossa on kattava 5G-verkko. Honkalan mukaan tämä ei kuitenkaan liity millään tavoin lintujen kuolemiin.

– Ei 5G-verkko liity näihin kuolemiin. Asiaa on tutkittu jo aikaisemmin kansainvälisesti, eikä lintukuolemat johdu kyseisestä verkosta, sanoo Honkala.

Mikä voisi olla ratkaisu ongelmaan? Katso ylhäällä olevalta videolta, kun MTV Uutiset lähti selvittämään tätä ikävää ilmiötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja