Mainos

Linnanmäen jykevät turvatoimet ihmetyttivät vappuna: metallinpaljastimia, poliisiautoja ja luotiliivit

Lapsiperheet kiinnittivät vapunpäivänä huomiota Linnanmäen järeisiin turvatoimiin. Portin ulkopuolella oli kaksi mustaamaijaa ja poliisi luotiliiveissä. Portilla huvipuiston työntekijät tutkivat yleisön laukut ja osalle tehtiin tarkastus metallinpaljastimilla.

Ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista sanoo, että Linnanmäkeen ei kohdistunut erityisuhkaa. Luotiliivipoliisi oli paikalla sattumalta.

– Kaupungilla oli mielenosoitusten takia partioimassa joukkojenhallintaan erikoistuneita joukkoja, joilla on luotiliivit. Linnanmäelle tuli samaan aikaan peruspoliisihälytys, niin laitettiin lähellä sattumalta ollut joukkojenhallintaryhmä tarkistamaan tuo rutiinitehtävä, sanoo Kujala.

Linnanmäellä käyneet kummastelivat onko kyseessä Linnanmäkeen kohdistuva uhka vai kyse yleisestä terrorismiin varautumisesta.

– Kummastakaan ei ollut kyse, mitään uhkaa ei Linnanmäkeen kohdistunut, Kujala sanoo.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo huvipuiston tekevän myös kesällä satunnaisesti turvatarkastuksia, joissa yleisö tutkitaan metallinpaljastimella ja laukut katsotaan läpi.

– Vappu on aina erityispäivä, mutta myös muina päivinä tehdään tiukempia turvatarkastuksia säännöllisen epäsäännöllisesti. Ideana on (mahdollisten vaaratilanteiden) ennaltaehkäisy. Poliisin kanssa teemme jatkuvasti yhteistyötä, Adlivankin sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.