Kuva: Kattoterassi täynnä maijoja: Trumpin ja Putinin turvallisuutta valvovat poliisit majoittuvat Vantaalla lähellä lentokenttää – "Sieltä käsin operoidaan"

Enemmistö suomalaisista kokee huipputapaamisesta olevan etua Suomelle 2:15

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huomista tapaamista on turvaamassa lukuisa joukko poliisiviranomaisia. Lisäksi Puolustusvoimat antaa virka-apua.

Lue myös!


Kuvat: Näin tuhdisti Kalastajatorppa on eristetty – poliiseja ja varusmiehiä vartiossa, järeä rekka tientukkeena ja oma turvatarkastus

Katso videolta, mitä mieltä suomalaiset ovat valtiojohtajien tapaamisesta Suomessa!

Helsinkiin saapuu poliisivoimia turvatoimiin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola kertoi aiemmin MTV Uutisille, että virka-apupyyntö on lähetetty Suomen jokaiselle poliisilaitokselle.

Helsingin poliisin ylikomisario Pekka Höökin mukaan poliisit majoittuvat tehtävän aikana Vantaalla viihdekeskus Flamingossa.

– Flamingo on yksi majoituspaikka. Sieltä käsin operoidaan, Höök kertoo.

Helsingin poliisi johtovastuussa

Poliisi ei kerro turvatoimiin osallistuvien poliisien lukumäärää.

– Poliisi suunnittelee turvatoimia yhdessä muiden viranomaisten kanssa ja tekee uhkaluokituksen. Tietysti keskustellaan myös vierailijoiden turvallisuusorganisaatioiden kanssa, mutta Helsingin poliisi on tässä johtovastuussa.

Viihdekeskus Flamingo sijaitsee Vantaalla Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä, mihin presidentti Trumpin lentokone laskeutuu tänään iltayhdeksältä.

Ylikomisario Hakola kertoi aiemmin, että monet poliisit halusivat osallistua turvatoimiin vapaaehtoisesti.

– He ovat ilmoittaneet palaavansa lomilta tai siirtävänsä lomiaan päivällä tai parilla, Hakola kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat