Lindell liekehti tehoilla, Lehtonen muurasi maalin – Dallasin murskavoitossa vahva suomalaispanos

Kolmen tehopisteen Esa Lindell ja 26 torjunnan Kari Lehtonen siivittivät Dallas Starsia murskaavaan 7–1-vierasvoittoon NHL:ssä Buffalo Sabresia vastaan. 

Ottelun kakkostähdeksi valitun Lindellin tehoilta nytkähti liikkeelle avauserässä, kun hän ampui ylivoimalla Buffalo-vahti Robin Lehnerin takapatjoihin ja Mattias Janmark jatkoi irtokiekon pömpeliin. Dallas siirtyi osumalla 2–0-johtoon (katso alta).

Toisessa erässä Lindell ensin alusti osuman ja sen jälkeen maalasi itse 2.36 minuutin sisään. Lindell jakoi 4–1-maalissa kiekon viivalla oikealle pakille John Klingbergille, ja Jamie Benn ohjasi Klingbergin kudin reppuun (video NHL:n verkkosivuilla).

5–1-kihaus syntyi Lindellin terävällä rannelaukauksella vasemman b-pisteen takakaarelta (video NHL:n verkkosivuilla).

Tehot 1+2 summanneen Lindellin lisäksi vahvassa roolissa Dallasin voitossa hääri Kari Lehtonen, jonka taakse 27 laukauksesta meni vain yksi. Lehtonen operoi tolppien välissä torjuntaprosentilla 96,3.

Ottelu oli suomalaismaalivahdille kauden 15:s. Niistä hän on raapinut seitsemän voittoa, ja suomalaisen koko sesongin torjuntaprosentti on kelpo 91,4.

Lue myös:

    Uusimmat