Likaa ja hometta kertyy vuodessa noin kilo – kuinka usein peset tyynysi?

Moni nukkuu pesemättömällä tyynyllä ajattelematta asiaa sen kummemmin. Likaisessa tyynyssä muhii kuitenkin usein homeita ja muita pöpöjä, jotka aiheuttavat iho- ja silmäoireita sekä saattavat olla osasyynä korvatulehduksiin. Vastaa Kodin kyselyyn ja kerro, kuinka usein sinä peset tyynys?

– Kenties ihmiset eivät todellakaan ajattele, kuinka paljon likaa tyynyyn kertyy, kun se on yö toisensa jälkeen käytössä. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että vuoden jälkeen pesemätön tyyny painaa jopa kilon enemmän kuin uusi tyyny. Jokainen voi kuvitella, mistä lisäpaino muodostuu, sanoo ergonomiasuunnittelija Vesa Tuominen Unikulmasta.

Niille, joilla ei mielikuvitus riitä, Tuominen valaisee asiaa varsin osuvalla esimerkillä.

– Vanua tai vaahtomuovia sisältävän tyynyn kohdalla puhutaan suunnilleen samasta hygieniakuormasta kuin jos ei pesisi lainkaan hiuksiaan. Tyynystä tulee haiseva lätty, kun siihen imeytyy tarpeeksi rasvaa ja muuta likaa.

Pölypunkit viihtyvät likaisessa tyynyssä ja mikäli kosteutta on tarpeeksi, on tyynyssä myös otollinen kasvualusta homeille. Tästä kaikesta voi olla seurauksena ihottumaa, rähmivät silmät, tukkoinen nenä ja jopa korvatulehduksia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja