Mainos

Liittokansleri Merkel ja presidentti Macron kohtaavat Frankfurtin kirjamessuilla

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Saksassa ja avaavat Frankfurtin kirjamessut.

Jättitapahtuman teemamaana on tällä kertaa Ranska. Johtajien odotetaan keskustelevan muun muassa maiden välisestä uudenlaisesta yhteistyöstä taiteiden saralla.

Avajaisseremonioita vietetään alkuillasta Suomen aikaa.

– Liittokansleri Merkelin ja presidentti Macronin paikallaolo Frankfurtin kirjamessujen avajaisissa symboloi Saksan ja Ranskan läheistä suhdetta ja niiden sitoutumista vahvaan, yhtenäiseen Eurooppaan, maalaili messujohtaja Jürgen Boos.

Liittokansleri Merkel totesi syyskuussa, että Saksa ja Ranska ovat pitkälti samaa mieltä siitä, miten EU:ta pitäisi uudistaa. Merkel tapasi Macronin Tallinnassa syyskuun lopulla EU:n epävirallisen huippukokouksen alla. Macron piti sitä ennen odotetun linjapuheensa EU:sta. Siinä hän mainitsi muun muassa ajatuksen euroalueen yhteisestä budjetista ja puolustusyhteistyön tiivistämisestä.

Ennen Merkelin tapaamista Macron keskustelee Goethe-yliopiston avoimessa tilaisuudessa yleisön kanssa ajatuksistaan Euroopasta.

Merkelin ja Macronin odotetaan myös painavan ensimmäisen sivun yleismaailmallisesta ihmisoikeuksien julistuksesta, käyttäen kopiota Gutenbergin painomenetelmästä.

Frankfurtin kirjamessuille 11.–15. lokakuuta odotetaan yli 7 000:ta näytteilleasettajaa yli sadasta maasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.