Mainos

Liitto: Finnairin leikkauspuheet tuttua retoriikkaa

Ilmailualan unionin (IAU ry) puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mielestä Finnairin puheet henkilöstön kululeikkauksista kuulostivat hyvin tutuilta.

– Aina kun tulosjulkistus tulee, siellä on se sama asia henkilöstökustannuksista. Olisiko se jatkunut nyt jo kymmenen vuotta? Se on retoriikkaa.

IAU:n tuleviin neuvotteluihin vaikuttavat myös tulokset Finnairin tekniikan yt-neuvotteluista. Maaliskuussa aloitetuissa yt-neuvotteluissa yhtiö tavoittelee enintään 310 työpaikan vähennystä.

– Minulle tuli tieto, että yt-neuvotteluissa ei työnantaja olisi tinkimässä yhtään missään. Näyttäytyy tämä tilanne siltä, että työpaikkoja ei haluta säilyttää eikä tulla neuvotteluissa vastaan. Se on syksyn kierrosta ajatellen paljon hedelmättömämpi pohja neuvotteluille, Haapasaari sanoi.

Teknistä henkilökuntaa edustavan IAU:n sopimus on yleissitova, toisin kuin lentäjien ja matkustamohenkilökunnan sopimukset. Finnairin asema neuvottelupöydässä ei ole enää yhtä vahva kuin ennen, koska se on ulkoistanut paljon tekniikastaan, Haapasaari huomautti.

Finnairin toimitusjohtaja Ville Ihon ulostulo säästöjen vaatimisessa jää tähän kertaan, sillä Finnairin uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Pekka Vauramo aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.