Mainos

Liitot: Sadan prosentin korotus koululaisten kerhomaksuihin on liikaa

Hallituksen kaavailemat korotukset koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksuihin ovat kohtuuttomia, sanovat lastensuojeluliitot.

Liittojen mukaan asiakasmaksujen enimmäismäärään esitetään sadan prosentin korotusta.

Maksujen nousun takia osa pienituloisten perheiden lapsista jäisi aamu- ja iltapäivätoiminnan ulkopuolelle, liitot sanovat tiedotteessaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön luonnoksessa esitetään asiakasmaksujen enimmäismäärän korotusta 60 eurosta 120 euroon ja 80 eurosta 160 euroon.

Liittojen mukaan korotukset ovat suurempia kuin yleinen kustannustason nousu edellyttää. Elinkustannusindeksin mukaan laskettuna korotukset olisivat noin 72 euroa ja 94 euroa.

Lastensuojelun Keskusliiton, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Kehitysvammaisten Tukiliiton mukaan korotukset maksuihin olisivat ristiriidassa hallitusohjelman tavoitteiden kanssa ja vaarantaisivat lasten ja perheiden yhdenvertaisuuden.

Hallitusohjelmaan on kirjattu vanhemmuuden ja matalan kynnysten palvelujen vahvistaminen sekä hallitusrajojen ylittäminen palveluita järjestäessä, järjestöt kertovat.

Liittojen mukaan ongelmallista on myös se, että jos lapsi on toiminnassa mukana yli 760 tuntia, jäisi ylimenevän ajan hinnoittelu vapaasti kunnan määriteltäväksi.

Perittävien enimmäismaksujen määrä on säädetty perusopetuslaissa.

Järjestöjen mielestä myös vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten asema ja oikeudet on tuotu esitysluonnoksessa puutteellisesti esille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.