Liisa Hyssälä: En voi elää suklaapatukan kanssa samassa huushollissa

Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä kertoi viime syksynä Studio55.fille, miten hän pitää huolta itsestään ja mistä löytyy oman terveyden kipupiste.

Liisa Hyssälä astui rohkeasti koko kansan eteen vuonna 2007 Elämä pelissä -ohjelman myötä. Tuolloin hän kertoi avoimesti, mistä oma terveys kiikastaa: liikaa epäterveellistä ruokaa ja työntekoa, liian vähän liikuntaa.

Työ pitää Kelan pääjohtajan kolme vuotta ohjelman jälkeen yhä kiireisenä. Täysin hukkaan opit eivät silti ole menneet.

− Kyllä minulle jäi liikunta oleelliseksi osaksi elämää. Sauvakävelen ja pyöräilen, uin viikoittain ja käyn myös kuntosalilla silloin tällöin, Hyssälä kertoo.

Haasteena painonhallinta

Lauantaiaamujen lenkeistä on muodostunut Hyssälälle terveysrutiini. Perheen kultainennoutaja osaa jo odottaa uloslähtöä.

− Ilman koiraa en liikkuisi. Se palkitsee, kun koira kierii metsikössä ja näyttää, miten kivaa sillä on.

Liikunnasta huolimatta painonhallinta tuottaa yhä haastetta. Hyssälä on omien sanojensa mukaan elämänsä kunnossa, mutta lihava.

− On se hirveää laihtumisen kanssa. En voi elää suklaapatukan kanssa samassa huushollissa. Se vaivaa minua niin kauan kunnes se on poissa, Hyssälä tunnustaa.

Naisvaltainen työyhteisö

Uuden työpaikkansa liikuntamahdollisuuksista pääjohtaja on kiitollinen. Kela tarjoaa työntekijöidensä käyttöön kuntosalin, liikuntaryhmän sekä vetäjät. Saatavilla on myös liikuntaseteleitä.

− Yritän myös omalla esimerkilläni kannustaa muita liikkumaan. Siihen koetamme panna vielä ruutia, että mahdollisimman moni voisi käyttää salia, Hyssälä sanoo.

Hyssälä on ensimmäinen naispääjohtaja koko Kelan historiassa. Yllätys sinänsä, sillä Kela on työpaikkana varsin naisvaltainen: henkilöstöstä liki 90 prosenttia on naisia.

− Kun piispaksi tuli äskettäin nainen, siinä puhuttiin paljon sukupuolesta. Ei johtaminen ole sukupuolesta riippuva ominaisuus, mutta on sillä symbolinen arvo, Hyssälä toteaa.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja