Mainos

Liikennejohtaja: Silmittömiä väkivallantekoja ei julkisissa pystytä estämään

Kehitysvammaista poikaa pahoinpideltiin metrossa reilu viikko sitten. Nyt poliisi epäilee teini-ikäisen tytön joutuneen raiskauksen uhriksi yöbussissa Helsingissä.

Veolia Transportin liikennejohtaja Juha Nykänen uskoo, että kameravalvonnan yleistyminen julkisissa kulkuvälineissä lisää matkustajien turvallisuutta. Kaikkea väkivaltaa kamerat eivät kuitenkaan hänen mielestään kykene poistamaan.

– Lievemmät väkivallanteot kameroilla voidaan varmasti estää, mutta jos joku laista täysin piittaamaton päättää ryhtyä johonkin silmittömään väkivallantekoon, ei sille voi mitään, Nykänen sanoo.

Hänen mielestään riski joutua väkivaltaisen teon uhriksi on olemassa julkisessa liikennevälineessä siinä missä muissakin julkisissa paikoissa.

– En usko, että paikka sinänsä vaikuttaa. HSL tarjoaa noin 330 miljoonaa matkaa vuodessa, on aika todennäköistä, että jotain voi tapahtua. Vakavien väkivallantekojen estäminen kokonaan on haastavaa.

HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink huomauttaa, että turvallisuus julkisissa kulkuneuvoissa ei ole vain liikenteen järjestäjän ja operaattorien asia.

– Kyllä se on koko yhteiskunnan asia, että julkisissa liikkuminen saadaan pidettyä turvallisena, Flink sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.