Liigamenestyksen bonus: Myös TPS pääsee taistelemaan yli 700 000 euron rahapotista

0:58
Tämä upea maali varmisti TPS:n finaalipaikan – Eetu Liukas naulaa Aarne Intosen syötöstä.

Turkulainen TPS on neljäs suomalaisseura, joka pelaa jääkiekon Champions Hockey Leaguessa eli CHL:ssä ensi kaudella. 

Tulevan CHL-kauden viimeinen suomalaisseura varmistui, kun KooKoo taipui välieräsarjassa Tapparalla. KooKoo olisi voinut vielä "ryöstää" europelipaikan turkulaisilta, jos se olisi edennyt SM-liigan mestariksi saakka. 

Mukaan kaudelle 2022-2023 pääsevät TPS:n lisäksi tamperelainen Tappara (runkosarjan voittaja ja mahdollisesti myös liigamestari), Mikkelin Jukurit (runkosarjan toinen) sekä Tampereen Ilves (runkosarjan kolmas). TPS saa paikan jo runkosarjan neljännellä sijalla, mutta voi yltää vielä mestariksikin.

CHL-osallistumisessa on maukas lisäporkkana, sillä ensi kaudella palkintorahaa on jaossa lähes 3,5 miljoonaa euroa, josta mestarin osuus on peräti 720 000 euroa. 

Tällä kaudella Tappara ylsi finaaliin saakka, mutta taipui ruotsalaiselle Röglelle 1-2-lukemin. Tappara sai urakastaan kuitenkin kelpo korvauksen, 325 000 euroa. Röglen osuus oli 495 000 euroa. 

Jukurit ja Ilves ovat CHL:n ensikertalaisia. TPS pääsee mukaan seitsemännen kerran, Tappara kahdeksannen eli se on ollut mukana kilpailussa joka vuosi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja