Lihansyöjäbakteeri uhkaa viedä naisen kaikki raajat!

24-vuotias amerikkalainen Aimee Copeland uhkaa menettää kaikki raajansa lihansyöjäbakteerin aiheuttaman tuhon vuoksi.

Amerikkalaisnaisella kävi huono tuuri, kun avohaavaan iskivät vedessä olleet bakteerit aiheuttaen ihon ja lihaskerroksen välissä etenevän ja kudoksia syövän ihoinfektion, nekrotisoivan faskiitin.

Nekrotisoiva faskiitti tarkoittaa sitä, että ihonalainen rasvakudos ja sidekudoskalvo menevät kuolioon. Taudin aiheuttajana voi olla lihansyöjäbakteeri. Nekrotisoivan faskiitin oireet ovat nopeasti kehittyvä turvotus, punoitus ja erittäin voimakas kipu. Iho rakkuloituu ja muuttuu sinertävän punaiseksi. Kuume ja yleisoireet kuuluvat tautiin.

Bakteeri tarttui avohaavaan

Georgiassa asuva opiskelija Aimee Copeland loukkasi itsensä kajakkiretkellä Little Tallapoosa joen yli viritellyssä köysiradassa. Köysirata petti, ja nainen lensi kivikkoon loukaten jalkansa. Syvä haava oli päässyt tulehtumaan, vaikka se puhdistettiin ja hoidettiin kuntoon paikallisella ensiapuasemalla. Haava vaati lähes 12 tikkiä.

Myöhemmin haava kuitenkin tulehtui ja nekrotisoiva faskiitti todettiin 4. toukokuuta 2012. Lihansyöjäbakteerin aiheuttama infektio on vienyt naiselta jo jalan ja uhkana on, että hän menettää loputkin raajansa.

– En voi ymmärtää, mitä tyttäreni joutuu kokemaan menettäessään kätensä ja toisenkin jalkansa. Tärkeintä kuitenkin on, että hän on elossa, tytön isä on kommentoinut WSB-TV:lle.

ABC Newsin mukaan Aimee Copelandia piinannut bakteeri on nimeltään Aeromonas hydrophila – mesofiiliset aeromonakset esiintyvät usein vesistössä ja voivat aiheuttaa ripulia ihmisille, mutta harvemmin näin vakavaa ihoinfektiota. Samainen bakteeri on myös kalojen taudinaiheuttaja.

Lähde: Huffington Post

(MTV3)

Muuta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja