Mainos

Liettualainen teki peräti 64 asuntomurtoa - tunnustaminen alensi tuomiota

Tunnustaminen pudotti liettualaisen miehen tuomion seitsemästä vuodesta neljään vuoteen vankeutta. Mies teki tai yritti tehdä viime kesänä Etelä-Suomessa peräti 64 asuntomurtoa.

Sarja alkoi maaliskuussa Porista, jossa hän murtautui samana päivänä neljään kotiin rikkomalla ikkunan. Saaliiksi kertyi rahaa, kelloja ja koruja.

Toukokuussa murtoja tehtiin Kauniaisissa, kesäkuussa Espoossa ja Kirkkonummella, Siuntiossa, Kauniaisissa, Raaseporissa, Raisiossa ja Kaarinassa.

Elokuun alussa kohteena oli seitsemän asuntoa Espoossa, jonka jälkeen murtoja tehtiin Salossa kuusi ja Turussa viisi. Kirkkonummen kautta mies siirtyi Espooseen ja edelleen Vantaalle. Vajaan viikon aikana mies murtautui 19 kotiin.

Elokuun puolivälissä sarja jatkui Espoossa, Raisiossa, Turussa, Helsingissä, Vantaalla, Kirkkonummella, Nurmijärvellä.

Osa teoista jäi yritykseksi, koska asukkaat olivat kotona.

Mies jäi kiinni syyskuun puolivälissä.

Varastetun saaliin arvo oli yhteensä 636000 euroa. Suurimmassa osassa vakuutusyhtiö korvasi vahingot asukkaille. Rikotuista ikkunoista ja muusta aiheutui sadantuhannen euron vahingot mahdollisia omavastuita lukuunottamatta.

Alennus tuomioon

Poliisi pääsi sarjan jäljille, kun teknisessä tutkinnassa löytyi samojen kenkien jälkiä. 25-vuotiaan Kuodys Edgarasin dna:ta löytyi viideltätoista tekopaikalta.

Kiinnijäämisen jälkeen Edgaras kertoi poliisille oma-aloitteisesti teoistaan, mikä johti 64 rikoksen selvittämiseen.

Juttu eteni tunnustamisoikeudenkäyntiin, jossa teon tunnustanut saa alennusta tuomioonsa ja samalla vältetään iso oikeudenkäynti.

Syyttäjä oli alun perin sitä mieltä, että Edgaras olisi tuomittava seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen. Törkeän varkauden maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta. Jos tekoja on useita, maksimi voidaan ylittää korkeintaan kolmella vuodella.

Kun mies tunnusti, niin syyttäjä pudotti vaatimuksensa kolmanneksella eli se oli 4 v 8 kk. Kun Edgaras vielä kertoi teoistaan esitutkinnassa, niin syyttäjä pudotti vaatimuksen neljään vuoteen.

Rikosrekisterin mukaan miehellä oli aiempaa vastaavaa rikollisuutta ulkomailla. Hän on aiemmin istunut vankilassa Liettuassa ja Ruotsissa.

Käräjäoikeus päätyi siihen, että neljä vuotta oli oikeudenmukainen rangaistus teoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.