Lidl hakee kasvua myymäläverkostoonsa uudella jakelukeskuksella – työllistää 300 työntekijää Järvenpäähän

Lidl laajentaa myymäläverkkoaan 1:58

Päivittäistavarakauppa Lidl aikoo kasvattaa myymäläverkostoaan kymmenellä myymälällä vuodessa. Tänään Järvenpäähän avattu uusi jakelukeskus mahdollistaa myymäläverkon laajentamisen. Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen uskoo, että Lidl laajenee seuraavina vuosina kymmenen myymälän vuosivauhtia.

– Meillä on kaksi jakelukeskusta, toinen Janakkalassa ja toinen Laukaassa. Tarvitsimme lisää kapasiteettia, että on varaa kasvaa. Tämä jakelukeskus tulee palvelemaan Etelä-Suomen kasvua.

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen pitää kaupunkiin avattua jakelukeskusta merkittävänä työllistäjänä. Jakelukeskus työllistää suoraan 300 työntekijää ja välillisesti 400 työntekijää.

"Paljon työpaikkoja matalammalle koulutukselle"

– Erityisen mukava piirre tässä on, että täällä on paljon työpaikkoja matalammalle koulutukselle, joten siitä syntyy positiivinen vaikutus kaikkein vaikeimmin työllistyvien keskuudessa.

Uusi jakelukeskus toimii läpikulkuvarastona myymälöiden tuotteille. Pinta-alaltaan noin kymmenen jalkapallokentän suuruisessa jakelukeskuksessa automatisointi on toimitusjohtajan mukaan tarkoituksella vähäiseksi.

– Meillä oli automatisointi- ja puoliautomatisointisuunnitelmat ja vaihtoehdot pöydällä, mutta päädyimme tähän. Ihminen on joustavampi kuin kone, ei meille ole ongelma työllistää ihmisiä, me työllistämme ihan mielellään.  

Lue myös:

    Uusimmat