Mainos

Lidl hakee kasvua myymäläverkostoonsa uudella jakelukeskuksella – työllistää 300 työntekijää Järvenpäähän

1:58

Päivittäistavarakauppa Lidl aikoo kasvattaa myymäläverkostoaan kymmenellä myymälällä vuodessa. Tänään Järvenpäähän avattu uusi jakelukeskus mahdollistaa myymäläverkon laajentamisen. Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen uskoo, että Lidl laajenee seuraavina vuosina kymmenen myymälän vuosivauhtia.

– Meillä on kaksi jakelukeskusta, toinen Janakkalassa ja toinen Laukaassa. Tarvitsimme lisää kapasiteettia, että on varaa kasvaa. Tämä jakelukeskus tulee palvelemaan Etelä-Suomen kasvua.

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen pitää kaupunkiin avattua jakelukeskusta merkittävänä työllistäjänä. Jakelukeskus työllistää suoraan 300 työntekijää ja välillisesti 400 työntekijää.

"Paljon työpaikkoja matalammalle koulutukselle"

– Erityisen mukava piirre tässä on, että täällä on paljon työpaikkoja matalammalle koulutukselle, joten siitä syntyy positiivinen vaikutus kaikkein vaikeimmin työllistyvien keskuudessa.

Uusi jakelukeskus toimii läpikulkuvarastona myymälöiden tuotteille. Pinta-alaltaan noin kymmenen jalkapallokentän suuruisessa jakelukeskuksessa automatisointi on toimitusjohtajan mukaan tarkoituksella vähäiseksi.

– Meillä oli automatisointi- ja puoliautomatisointisuunnitelmat ja vaihtoehdot pöydällä, mutta päädyimme tähän. Ihminen on joustavampi kuin kone, ei meille ole ongelma työllistää ihmisiä, me työllistämme ihan mielellään.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja