Mainos

Liberiaan syntymässä rauhansopimus

Liberian hallitus ja kapinallisryhmät aikovat allekirjoittaa rauhansopimuksen huomenna. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, asettuvatko kaikki kapinallisryhmät sopimuksen taakse.

YK:n Länsi-Afrikan erityislähettilään mukaan Liberian hallitus ja kapinallisryhmät allekirjoittavat rauhansopimuksen huomenna. Ilmoitus merkinnee sitä, että osapuolet pääsivät viimein sopuun tulevan väliaikaishallinnon vallanjaosta Ghanassa käytävissä neuvotteluissa.

Erityislähettiläs Ahmedou Ould-Abdallahin mukaan täyttä varmuutta siitä, allekirjoittavatko kaikki neuvotteluosapuolet sopimuksen, ei kuitenkaan ollut. Neuvottelut olivat vähällä jo kariutua hallituksen ja kapinallisryhmien alettua vaatia itselleen yhä lisää korkeita virkoja. Kompastuskivenä oli etenkin kapinallisryhmä Lurdin vaatimus varapresidentin ja puhemiehen viroista. Lurd kuitenkin perääntyi varapresidenttikysymyksessä aiemmin päivällä.

Sovittelijat olivat aiemmin ilmoittaneet neuvottelujen päättyvän joka tapauksessa tänään, päästiinpä sopuun tai ei. Neuvottelut uhattiin jopa keskeyttää kuukauden ajaksi kiistojen takia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.