Mainos

Li Andersson tyrmää ehdotuksen vasemmistopuolueiden yhdistämisestä Erkki Tuomiojan yksityisajatteluksi: "Pidän hänen perustelujaan aika outoina"

2:07
Li Andersson tyrmää Erkki Tuomiojan ehdotuksen yhdistymisestä MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan vasemmistoliiton ja SDP:n yhdistymiseen ei ole tarvetta eikä halua. Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi sunnuntaina Lännen Median haastattelussa kannattavansa puolueiden yhdistymistä.

Anderssonin mukaan hänen tiedossaan ei ole, että Tuomiojan ehdotukselle olisi olemassa laajaa kannatusta.

– Tämä on varmaan Erkki Tuomiojan omaa ajattelua. Tuollainen asia ei ole millään tavalla ajankohtainen, eikä sille löydy kannatusta vasemmistoliiton piirissä.

Keskeistä on Anderssonin mukaan se, että samantyyppisiä arvoja omaavat puolueet pystyvät tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että puolueet voisivat noin vain yhdistyä.

Tuomioja sanoi Lännen Medialle, että vasemmistopuolueiden yhdistymiselle on lähinnä historiallisia esteitä. Anderssonin mukaan tämä ei pidä paikkaansa, sillä SDP:n ja vasemmistoliiton välillä on myös sisällöllisiä ja aatteellisia eroja. Keskeisiksi eroiksi hän nostaa esimerkisi suhtautumisen ilmasto- ja ympäristöasioihin sekä tiettyihin työmarkkinakysymyksiin, kuten kilpailukykysopimukseen. 

– Pidän itse asiassa hänen perustelujaan aika outoina. 

Suomen puoluekartta linjassa muun Euroopan kanssa

Puoluekartan vasempaan laitaan mahtuu useita puolueita myös muualla kuin Suomessa. Andersson sanoo, että Pohjoismaissa ja muissa Euroopan maissa on sosiaalidemokraattien lisäksi muita vasemmistolaisia ja vihreitä puolueita. Hän ei näe syytä sille, miksi Suomessa pitäisi olla toisin. 

Anderssonin mukaan Suomessa ajatus vasemmistopuolueiden yhdistämisestä nousee säännöllisesti esiin. Hän uskoo, että Tuomiojan avaus on lähinnä tämän keskustelun uusintakierros. 

– Ihan yhtä lailla voisi esittää kysymyksen, miksi oikealla laidalla olevia puolueita ei yhdistetä. Varmaan saman verran yhteneväisiä ja erottavia tekijöitä silläkin puolella löytyy.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja