Erkki Tuomioja väläyttää Lännen Medialle: Sdp ja vasemmistoliitto pitäisi yhdistää

Sdp:n kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoo Lännen Median haastattelussa kannattavansa puolueensa yhdistämistä vasemmistoliittoon.

Tuomiojan mukaan puolueita erottavat tekijät ovat poistuneet, ja yhdistymisellä saataisiin puolueiden viesti paremmin perille.

– Vasemmistoliittolaiset ovat valtaosin sosiaalidemokraatteja. Voi kysyä, miksemme toimisi samassa puolueessa ja keräisi suurempaa voimaa tätä kautta, Tuomioja toteaa Lännen Medialle.

Avaus ei ole konkarikansanedustajalta lainkaan uusi. Yle kertoi jo vuonna 2002, että Tuomioja lakkauttaisi vasemmistoliiton.

– Olen tämän ennenkin todennut, ettei ole olemassa muita kuin historiallisia syitä, miksi nämä kaksi puoluetta ovat erillään, Tuomioja sanoo nyt.

Tuomioja harkitsisi myös yhteistyötä vihreiden kanssa, joskin toteaa kolmen puolueen liiton olevan hankalampaa toteuttaa.

73-vuotias Tuomioja on aiemminkin puhunut vasemmistopuolueitten – vihreät mukaan lukien – yhteistyön puolesta. Vuonna 2016 Tuomioja ehdotti, että puolueet laatisivat yhteistä ohjelmaa tämän kevään eduskuntavaaleihin.

Lue myös:

    Uusimmat