Li Andersson paljastaa pelkäävänsä eniten yksin jäämistä: "Uskon, etten ole yksin pelkoni kanssa"

1:03:47
Arvopuheissa kuultiin tiistaina Jussi Halla-ahoa, Li Anderssonia ja Antti Rinnettä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on huolissaan yksinäisyyden lisääntymisestä. Hän paljasti SuomiAreenassa Porissa pelkäävänsä itsekin eniten yksin jäämistä.

– Uskon, etten ole yksin pelkoni kanssa. Me kaikki tarvitsemme muita ihmisisä ympärillemme voidaksemme hyvin. Tarvitsemme kanssaihmisiä, jotka kannattelevat silloin, kun meidän omat voimamme ovat vähissä. Jonkun, jolle soittaa silloin, kun ahdistaa.

– Siksi on surullista, että yksinäisyydestä Suomessa on tullut niin yleistä, että sitä jopa kutsutaan uudeksi kansantaudiksi.

Andersson kertoo törmäävänsä ihmisten tuntemaan yksinäisyyteen varsinkin iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä tulevista puhelinsoitoista.

– Yksinäisyys on raskainta kantaa silloin, kun kaupungit ja pitäjät hiljenevät ja ihmiset kokoontuvat olemaan läheistensä ja perheidensä kanssa. Siis ne, joilla sellainen on.

Yhteisöllisyys on hyvinvoinnin pohja

Anderssonin neliminuuttisen arvopuheensa pohjaksi valitsema arvo onkin yhteisöllisyys.

– Jokaiselle kuuluu mahdollisuus kokea olevansa osa yhteisöä, nauttia muiden ihmisten seurasta ja olla muiden tuntema sekä arvostama.

– Siellä, missä yhteisöllisuus katoaa, voi jälki olla surullista. Mikäli keskusteluyhteys puuttuu, voi oma naapurikin yhtäkkiä tuntua pelottavalta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja