Li Andersson palaa opetusministeriksi – Hanna Sarkkinen sosiaali- ja terveysministeriksi Aino-Kaisa Pekosen tilalle

Kuntavaalihaastattelussa Vasemmistoliiton Jussi Saramo 16:54
Katso yllä oleva video: Vasemmistoliiton Saramo MTV:n kuntavaalitentissä: Maakuntavero on välttämätön sotelle ja siitä on päätettävä tällä hallituskaudella.

Vasemmistoliitto aikoo vaihtaa ministerinsä 29. kesäkuuta.

Tällöin puolueen puheenjohtaja Li Andersson palaa opetusministeriksi ja kansanedustaja Hanna Sarkkinen nousee sosiaali- ja terveysministeriksi.

Sosiaali- ja terveysministerinä on toiminut kaksi vuotta eli vaalikauden ensimmäisen puolikkaan ajan Aino-Kaisa Pekonen.

Ministerivaihdos on ollut etukäteen tiedossa, sillä puolue päätti järjestelystä jo hallituskauden alussa.

Odotuksena ministerikauttaan kohtaan Sarkkinen nostaa etukäteen esille sosiaaliturvauudistuksen.

–  Suomi ansaitsee uudistuksen, joka vahvistaa yhteiskunnan turvaverkkoja sekä vähentää köyhyyttä, Sarkkinen sanoo puolueen tiedotteessa.

Puolueen varapuheenjohtaja Jussi Saramo nousi opetusministeriksi joulukuussa Anderssonin ensimmäisen lapsen syntymän lähestyessä.

Tehtävään palaavan Anderssonin mukaan koronaepidemian aiheuttamaa oppimis- ja hyvinvointivelkaa joudutaan korjaamaan vielä pitkään.

–  Koronakriisi on selätetty onnistuneesti vasta, kun sen aiheuttama oppimisvelka on maksettu kokonaan loppuun. Kriisin jälkihoidon onnistumisella tulee olemaan hyvin kauaskantoiset seuraukset suomalaiseen yhteiskuntaan, hän sanoo tiedotteessa.

Ministerivaihdoksista on tarkoitus päättää juhannuksen jälkeisenä tiistaina valtioneuvoston yleisistunnossa, minkä jälkeen ministerit nimittää tasavallan presidentti.

Lue myös:

    Uusimmat