Alain Prost lataa: Vettelin oli psykologisesti mahdotonta voittaa Hamiltonia

Ferrari-tallin Sebastian Vettel oli vailla mahdollisuuksia F1-kauden mestaruustaistelussa Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan, katsoo sarjan nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost.

Hamilton sinetöi Meksikossa jo uransa viidennen mestaruuden. Prost nostaa brittikuljettajan yhdeksi sukupolvensa parhaista ja kritisoi Vetteliä tämän virheherkkyydestä kauden ratkaisevilla hetkillä.

– Sukupolvia ei voi vertailla keskenään. Ayrton Senna ja minä olimme kenties omamme parhaat, mutta nyt voi vain sanoa Lewisin olevan yksi parhaista, ellei sitten sukupolvensa paras kuljettaja, Prost kommentoi Sky Sportsille.

– Sebastian ajoi myös hyvän kauden, mutta ei riittävän hyvän lyödäkseen Lewisin ja Mercedeksen yhdistelmän. Hän teki virheitä väärään aikaan, kuten Bakussa ja Hockenheimissa. Muuten hän olisi johtanut tuolloin 30 pisteellä ja joutunut kestämään vähemmän paineita.

– Lewis oli psykologisesti erittäin vahva Sebastiania vastaan tänä vuonna. Hän on erittäin kypsä. Näissä olosuhteissa häntä oli mahdotonta voittaa, Prost summasi.

Lue myös:

    Uusimmat