F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin jatko Mercedeksellä uhattuna? Lähde: Talli ei suostu brittitähden hurjiin palkkavaatimuksiin – Toto Wolffilta kova linjaus

1:53
Lewis Hamilton esittelee kannanottoja sisältävää uutta kypäräänsä.

Lewis Hamiltonin F1-tulevaisuuden ylle on asettunut Daily Mailin mukaan tummia pilviä. Lehti kertoo, että Mercedes on valmis maksamaan vain puolet brittitähden hurjasta palkkavaatimuksesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Daily Mail kertoi aiemmin Hamiltonin vaativan 50 miljoonan dollarin eli 44,4 miljoonan euron vuosipalkkaa Mercedes-jatkosopimuksen solmimiseksi. Mercedes on lehden mukaan kuitenkin valmis maksamaan ainoastaan puolet tästä, mikä tekee euroina 22,2 miljoonaa.

Toto (tallipäällikkö Wolff) on kertonut ihmisille ympärillään, että noin 20 miljoonaa puntaa (22,2 miljoonaa euroa) on korkein summa, mihin hän on valmis menemään, Daily Mail siteeraa lähdettään.

Hamiltonin nykyinen vuosipalkka on noin 40 miljoonaa euroa, joten palkankorotuksen sijaan kuusinkertainen maailmanmestari joutuisi Mercedeksellä jatkaakseen roimaan palkanalennukseen.

Mercedeksen linjan taustalla on koronaviruspandemian muuttama maailmantilanne. Tallien budjettikatoksi ensi vuodeksi on sovittu 145 miljoonaa dollaria eli noin 129 miljoonaa euroa, ja sen jälkeen budjettikatto on pienenemässä entisestään. Kuskien palkat eivät kuulu budjettikaton piiriin, mutta karsiessaan kuluja ja vähentäessään työvoimaa Mercedes olisi tiukkana myös Hamiltonin palkan kanssa.

Sekä Hamiltonin että Valtteri Bottaksen nykyiset Mercedes-sopimukset umpeutuvat tähän kauteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja