Lewis Hamilton tylynä F1:n suunnitelmille: ”Silloin varmaankin jätän nämä hommat”

Lewis Hamilton tekee selväksi, ettei kannata F1-kisakalenterin laajentamista. Tänä vuonna ajetaan 21 kisaa, mutta F1-päättäjät suunnittelevat 25 kisan kausia.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Hamiltonin mukaan F1-kausi on liian pitkä jo nyt,

– Tuntuu jo nyt, että meillä on jo nyt 25 kisaa, joten henkilökohtaisesti en pidä sitä hyvänä asiana. Mielestäni 18 kisaa olisi paras määrä, Hamilton sanoi Brasiliassa torstaina.

F1-kisoja ajetaan ympäri maailmaa. Matkustelua riittää.  

– Rakastan kilvanajoa, mutta kausi on pitkä. Se vaatii paljon sitoutumista meiltä kaikilta ja joudumme olemaan perheidemme luota paljon poissa. Kausi vain pitenee ja vapaa-aika vähenee.

Ensi vuonna päätöskisa ajetaan joulukuun alussa. Ja jatkossa kausi on määrä aloittaa maaliskuun alkupuolella. Sitä ennen kuljettajat joutuvat töihin jo tammikuun alussa.

– Väliaika on lyhyt. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa melkein heti, kun edellinen on päättynyt, ilmoittaa Hamilton.

Hamiltonin sopimus Mercedeksen kanssa jatkuu vuoteen 2020. Jos 25 kisan kausi toteutuisi 2021, ei Hamiltonia varmaankaan nähtäisi tositoimissa.

– Silloin varmaankin jätän nämä hommat, jos ajetaan 25 kisaa kaudessa. Se on varmaa, Hamilton tekee selväksi.

Vuonna 2020 uusina kisoina olisivat tulossa Hanoin ja Miamin katuratakisat.  Jos kaikki nykyiset kisat pysyvät mukana, ajettaisiin 2020 jo 23 kisaa.


Lue myös:

    Uusimmat