Lewis Hamilton jakoi syyn sille, miksi hän ei täysin yllättynyt Valtteri Bottaksen paalusta – "Haluaisin olla hänen paikallaan"

Mercedes täräytti ison yllätyksen Meksikon GP:n aika-ajossa, kun Valtteri Bottas oli nopein ja Lewis Hamilton toiseksi nopein. Aika-ajon piti olla Red Bullien näytöstä. Toisin kävi.

Mercedes räväytti aika-ajon kolmannen osion alkuhetkillä, kun Valtteri Bottas latasi pohja-ajan. Myös Lewis Hamilton ehti Red Bull -kuskien eteen.

Loppuhetkien sekoilun myötä Max Verstappen ja Sergio Perez eivät pystyneet enää parantamaan aikojaan. Näin Mercedes-kuskit valtasivat eturivin paikat.

Paalu meni Bottakselle, joka alitti Hamiltonin ajan puolellatoista kymmenyksellä (+0,145).

– Valtteri teki mahtavaa työtä. Olen niin ylpeä hänestä, Hamilton hehkutti tallikaveriaan.

Vaikka Mercedes pääsi yllättämään monet, ei Bottaksen hyvä aika-ajomenestys hätkäyttänyt Hamiltonia.

– Hän on ajanut erittäin hyvin viimeisissä kisoissa, Hamilton antoi selityksen sille, miksi Bottas ei yllättänyt häntä.

– Haluaisin tietenkin olla hänen paikallaan. Hän oli fantastisessa iskussa jo ensimmäisessä osiossa. Ja kolmannessa. Annoin kaikkeni, mutta hän teki parempaa työtä, Hamilton myönsi.

Hamiltonilta koitettiin tiedustella sitä, että miten Mercedes oli yhtäkkiä Red Bullin edellä, vaikka vielä kolmansissa vapaissa harjoituksissa asetelma oli täysin toinen.

– Ei mitään hajua, Hamilton levitteli käsiään.

– He olivat yhdessä vaiheessa kuusi kymmenystä, sitten neljä kymmenystä edellä. Jostain syystä olimme aika-ajossa paljon paremmassa vauhdissa.

– Otamme tämän vastaan, ehdottomasti, Hamilton hymyili, viitaten Mercedeksen eturivin lähtöpaikkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat