Mainos

Levin hissikiista: Valtuutetut puuhaavat kunnanjohtajan erottamista

Kittilässä on virellä hanke kunnanjohtajan erottamiseksi. Sillä on valtuutettujen enemmistön kannatus. 

Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamiseksi ollaan perustamassa tilapäistä valiokuntaa. Mäkelä teki kunnan osalta tutkintapyynnön koskien Levi Ski Resortin hissihankintoja.

Hissiyhtiön osake-enemmistön omistaa Kittilän kunta. Yli 40 prosenttia omistaa Levin Matkailukeskus Oy.

Aloitteen Kittilän kunnanjohtajan erottamiseksi perustettavasta valiokunnasta on allekirjoittanut 24 Kittilän 27:stä kunnanvaltuutetusta sekä yksi varavaltuutettu.

—Me allekirjoittaneet esitämme, että Kittilän kunnanvaltuuston on keskuudestaan asetettava valiokunta valmistelemaan kunnanjohtajan irtisanomista ja muihin tehtäviin siirtämistä koskevaa asiaa, valtuustoaloitteessa lukee.

Valiokuntaan esitetään 5-7 jäsentä.

Esitys menee ensin kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja sieltä kunnanvaltuuston päätettäväksi.

Kunnanjohtaja Anna Mäkelä kommentoi asiaa lyhyesti:

–Olen hoitanut virkaani lakien ja asetusten mukaisesti. Olen katsonut ja myös Kuntaliitto on katsonut, että näiden asioiden hoitaminen kuuluu virkavelvollisuuksiini, Mäkelä sanoo.

Levi Ski Resortiin valittiin maaliskuussa uusi hallitus, joka palautti Jouni Palosaaren yhtiön toimitusjohtajaksi. Palosaari oli erotettu toimitusjohtajan paikalta marraskuussa luottamuspulan takia. Kyse oli hissihankinnasta, jossa vanha hallitus katsoi Palosaaren suosineen tiettyä hissitoimittajaa.

Kun Levi Ski Resortin hallitus vaihtui maaliskuussa, yhtiö perui Jouni Palosaareen kohdistuvat tutkintapyynnöt, rangaistus- ja vahingonkorvausvaatimukset. Poliisi on ilmoittanut esittävänsä tutkinnan lopettamista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.