Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lettukestit

täytettyjä lettuja
täytettyjä lettujaCopyright Alma Media Oyj 2000/Finfood Ko
Julkaistu 24.10.2003 17:46

Ohukaiset, ohukkaat, räiskäleet ja letut, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Loskaa ja räntää sataa, mutta eipä haittaa. Mieltä voi piristää järjestämällä lettukestit ystävien kanssa nyyttärihenkeen. Yksi valmistaa ison taikinan, toinen tuo suolaisia täytteitä ja kolmas vaikka makeita herkkuja lettujen päälle. Sitten tarvitaan muutama lettupannu ja menekki on taattu.

Omenainen lettuylläri, kuva: Sanna Peurakoski

Omenainen lettuylläri, kuva: Sanna PeurakoskiKananmunatiedotus, kuva: Sanna Peurakosk

Lettutaikina muodostuu yleensä löysästä munaa sisältävästä maitopohjaisesta taikinasta. Letut kypsennetään rasvassa joko ohukaispannussa tai paistinpannussa. Taikinan nesteeksi voi käyttää myös esimerkiksi kivennäisvettä. Taikinaa kannattaa sekoitella silloin tällöin ettei jauhot painu pohjaan. Samasta taikinasta voi paistaa pannukakkuja ja vohveleita.

porkkanalettujaporkkanalettujaCopyright Alma Media Oyj 2000/Finfood Ko

Lettuja voi tarjota sellaisenaan, erilaisten lisäkkeiden kanssa. Pikkulämpiminä täytteiksi sopivat kala-, äyriäis-, sieni- ja kasvismuhennokset . Suolaiseen lettutaikinaan voi lisätä pinaattia tai porkkanaa. Makeiden lettujen kanssa sopivat marjat, hillot, soseet, jäätelö, kermavaahto, vaahterasiirappi ja erilaiset kastikkeet. Letut voi täyttää, kääriä rullaksi ja gratinoida uunissa juustoraasteen kanssa.

Peruslettutaikina


4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (TAI 2 dl ohrajauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)
25 g voita sulatettuna tai 0,5 dl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Jätä jääkaappiin turpoamaan. Lisää sulatettu voi tai öljy ennen paistamista. Paista voilla.

Pinaatti-raejuustoletut


puolikas annos peruslettutaikinaa
150 g pakastepinaattia hyvin valutettuna
1 dl raejuustoa
1 tl muskottipähkinää

Lisää peruslettutaikinaan hyvin valutettu pinaatti, raejuusto ja muskottipähkinä. Paista, kuten tavalliset letut.

Kasviskaviaari

Pinaattiletut kasviskaviaaritäytteelläPinaattiletut kasviskaviaaritäytteelläCopyright MTV Oy 2002

4 tomaattia
0,5 kurkkua
n. 10 cm pala purjosipulia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
n. 100 g fetajuustoa
ripaus mustapippuria
2 prk (400 g) jogurttia (Bulgarian jogurttia valutettuna)

Laita jogurtti valumaan kahvinkeittimen suppiloon kahvinsuodattimen läpi. Tee tomaatteihin ristiviilto ja purista siemenet pois. Leikkaa tomaattien malto ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja halkaistu sekä pesty purjo ohuiksi viipaleiksi. Yhdisitä kasvikset ja murskaa joukkoon valkosipulin kynnet.

Mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla ja msutapippurilla. Murusta joukkoon fetajuusto. Yhdistä valutettuun jogurttiin. Tarjoa lettujen täytteenä paistetun kalan tai broilerin kanssa.

Amerikkalaiset pannukakut


6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
5 dl kirnupiimää
3 dl maitoa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniliinisokeria
n. 0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon nestemäiset voimakkaasti sekoittaen. Taikina on suomalaista pannukakku- ja lettutaikinaa paksumpaa. Jos taikina tuntuu liian tanakalta, lisää hieman maitoa. Paista pannukakut ohukaispannussa kauniin ruskeiksi keskilämmöllä. Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Lisää lettureseptejä:


Muurinpohjaletut, merellinen täyte sekä lettukakku
Kaviaarilettuja", täytetyt paprikat ja Espanjan kastike Lettusia ja lohisuikaleita
Omenaletut
Omenainen lettuyllätys


Gluteenittomien, soijattomien, munattomien ja maidottomien ohukaisten ohjeita löytyy tästä linkistä Allegia- ja Astmayhdistyksen sivuilta

Lisää aiheesta:

Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittajaRenkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesinYhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluilleKannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin

  • 11:12
    Autokoulu

    Yhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluille

  • 11:02
    Raha

    Kannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"