Mainos

Lepotuolissa lepää keho ja mieli

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: nojatuoli, lepotuoli tai laiskanlinna. Lepotuolissa voi levätä tai jopa nukahtaa. Siihen voi uppoutua ja vain nauttia olostaan pitkän työpäivän jälkeen.

Lepotuolien suunnittelussa on otettua huomioon ulkonäkö, käytettävyys sekä ennen kaikkea mukavuus. Tuoleissa tulisi voida viihtyä, rentoutua ja vain nauttia olosta. Lepotuoleista löytyy tänä päivänä myös monenlaisia toimintoja. Useissa tuoleissa saa kammesta kääntämällä nostettua jalkatuen ylös ja selkänojaa saa kallistettua miltei makuuasentoon. Joissain tuolimalleissa on myös mahdollista keinua ja ylellisimmistä lepotuoleista löytyy erillinen hierontatoiminto.

Asko: Idaho

Väri- ja kuosivaihtoehtoja on runsaasti. Useisiin tuoleihin on mahdollista ostaa myös irtopäällisiä. Vaihdettavilla päällisillä voi tarvittaessa vaihtaa tuolin väriä tai tyyliä muuhun sisustukseen sopivaksi joko vaihtelun vuoksi tai esimerkiksi sisustuksen muuttuessa.

Tuoleja moneen makuun

Artek: Aalto 44

Yksi tunnetuimmista suomalaisista suunnittelijoista on kiistatta Alvar Aalto. Hänen suunnittelemiaan nojatuoleja löytää Artekin valikoimista. Esimerkiksi tuoli 44 on kauniisti luonnonmateriaaleista muotoiltu elegantti nojatuoli. Aallon tuolit henkivät designia ja nimenomaan tuolien tyylikkääseen ulkonäköön on panostettu. Artekin valikoimista löytää myös muiden nimekkäiden suunnittelijoiden tuoleja.

Asko: Dylan

Askon lepotuoleissa on selkeästi panostettu mukavuuteen. Lämpimänväriset, muhkeat nojatuolit kutsuvat luokseen. Kuosivaihtoehtoja on nahasta samettiin. Värivalikoimaa löytyy sateenkaaren väreissä. Kaikissa tuoleissa ei ole omaa jalkatukea, joten lisämukavuutta antamaan voi hankkia tuolin väreihin sopivan rahin.

Asko: Baby Siru

Myös lapsille on suunniteltu omia mukavia nojatuoleja. Lastenhuoneeseen saa hauskan lisäilmeen vaikkapa pirteänvärisillä Askon Baby Siru -lepotuoleilla. Lapsille suunnitelluissa tuoleissa on kulutuksen ja pesunkestävät materiaalit.

Isku: Organo

Iskusta voi löytää hieman hillitympiä lepotuoleja. Raimo Räsäsen suunnittelema Organo lepotuoli on harmaalla kankaalla päällystetty. Tuolissa on alla pyörät, mikä helpottaa sen liikuttamista esimerkiksi siivousta tehtäessä. Pyörät on myös mahdollista irrottaa, mikäli haluaa saada tuolista hieman enemmän tavallista nojatuolia muistuttavan.

Käytännöllistä ja tilaa säästävää

Asko: Uno

Lepotuoleissa on myös yksilöllisiä ominaisuuksia. Mukavuuden lisäksi on ajateltu käytännöllisyyttä ja tilansäästöä. Askon Uno-vuodetuolista saa nimensä mukaisesti tuolin muutettua sängyksi. Sopii loistavasti vaikka pieneen yksiöön vierassängyksi.

Asko: Trento Recliner

Askon Trento Reclinerissa mukavuus on maksimissaan. Tuolissa on vipu, josta kääntämällä jaloille nousee tuolin alta tuki. Tuen noustessa ylös selkänoja laskeutuu samalla lepoasentoon. Materiaalina on luonnonnahka. Tuoli sopii helppokäyttöisyytensä ansiosta niin nuorelle kuin vanhemmallekin istujalle, joka arvostaa mukavuutta.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Artek, Asko ja Isku

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.