Leo-Pekka Tähti kelasi maailmantilaston kärkeen – "Tämä oli selkeä signaali"

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti voitti odotetusti T54-luokan 100 metrin kilpailun Tampereella järjestetyissä yleisurheilun Teemakilpailuissa. Tähti kellotti ajan 14,07, joka on kauden kärkitulos maailmassa.

– Ensimmäiset 40–50 metriä olivat selkeästi paremmat, mutta sitten kapulat rupesivat lipsumaan. Se söi vauhtia lopussa, Tähti sanoi.

Heinäkuussa harjoittelumaisemistaan Espanjasta Suomeen palannut Tähti aloitti kesän kilpailukautensa viime viikolla Lahdessa, jolloin hän kelasi satasen aikaan 14,34. Tampereella hän lohkaisi ajasta hyvän palan pois. Miehen tämän kauden tavoitteisiin lukeutuu 14 sekunnin alittaminen.

– Ainekset oli vetää alle 14 sekunnin. Se kielii siitä, että kunto alkaa pikkuhiljaa löytymään. Tekniikka pitää saada vielä parempaan balanssiin. Ehkä seuraavissa kisoissa, viisinkertainen paralympiavoittaja suunnitteli keskiviikkoiltana.

– Selkeä hyvä parannus (Lahteen verrattuna). Se nostaa oman tsemppitason korkeammalle. Tämä oli selkeä signaali, että se (14:n alittaminen) on realistista, Tähti pohdiskeli.

Piispasen täytyy hioa loppusaattoa

T51-luokassa kilpaileva Toni Piispanen teki viime viikolla Lahdessa 100 metrin ja 200 metrin Suomen ennätykset, mutta Tampereella hän jäi ratasuoralla aikaan 20,59. Miehen SE-tulos on 20,21.

– Suorituksena tämä oli heikompi kuin Lahdessa. Nyt olosuhteet olisivat antaneet mahdollisuudet parempaan, Piispanen pyöritteli reilussa myötätuulessa käydyn kilpailun jälkeen.

– Loppusaatossa lipesi kaksi-kolme kertaa. Käsi irtosi liian aikaisin, ja sitä pitää harjoitella.

Tähti ja Piispanen jatkavat kausiaan perjantaina Lohjalla. Sen jälkeen Tähti kilpailee 1. elokuuta Kuortaneella ja Tähti sekä Piispanen 5. elokuuta Espoossa.

Piispanen puhkuu luottamusta kuntoonsa eivätkä viime viikon Suomen ennätysajat yllättäneet.

– Ei yllättänyt, koska kevät on mennyt hyvin. Oli hienoa, että molemmat tulivat samassa kisassa ja onnistuneilla suorituksilla. Minulle sopii sellainen 20–25 lämpöasteen keli. Jos menee kylmemmäksi, niin ongelmat alkavat loppusaatossa, Piispanen tuumi Tampereen tuulisessa ja alle 20 plusasteen säässä.

Lue myös:

    Uusimmat