Mainos

Lentolakko uhkaa hiihtolomaviikkoa: Viivästyksiä, peruuntuneita lentoja

9:05

Lennot voivat viivästyä hiihtoloman aikana, jos Ilmailualan Unioni ja Ammattiliitto Pro menevät lakkoon. Liitot haluaisivat päästä neuvottelemaan uusista työehdoista.

Jos Ilmailualan Unionin ja Ammattiliitto Pron työtaistelu alkaisi, sillä voisi olla vaikutuksia Norwegianin hiihtoloman aikaisiin lentoihin. Myös turvatarkastus saattaisi hidastua, kertoo Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Myös TUI Finlandin maajohtaja Tiina Siren kehottaa varautumaan hiihtoloman aikaisten lentojen viivästyksiin.

Jos lentoja peruuntuu kokonaan, Siren vakuuttaa, että ainakin TUI:lla peruuntuneista matkoista koituneet kustannukset korvataan.

– Pettymyksille emme voi mitään, hän valittelee Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Sovittelutapaamiset tänään ja keskiviikkona

Ilmailualan Unioni uhkaa työtaistelulla, koska järjestö haluaisi päästä neuvottelemaan työehdoista Paltan kanssa, mutta Palta kieltäytyy tekemästä uutta sopimusta Unionin kanssa.

Finaviassa työskentelee ihmisiä useiden eri palkansaajajärjestöjen alaisuudessa eikä Palta halua tehdä uutta sopimusta vain yhden järjestön kanssa.

– Ei omia sopimuksia tehdä, kyllä ammattijärjestöjen pitää näin pienessä yrityksessä tulla toimeen keskenään, totesi Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Valtakunnansovittelija Minna Helle on kutsunut osapuolet sovittelutapaamisiin tänään tiistaina ja keskiviikkona.

7:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.