Lentokentän läpivalaisu paljasti salakuljetusyrityksen: Noin 300 000 euroa kätkettiin matkatavaroihin – Tulli tutki törkeää rahanpesua

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Tulli epäilee, että keväällä 2021 Iraniin meneviin matkatavaroihin kätketty käteinen on peräisin rikollisesta toiminnasta. Tapausta tutkittiin törkeänä rahanpesuna. 

Tulli ryhtyi tutkimaan käteisrahan salakuljetusyritystä sen jälkeen, kun lentokentän turvatarkastuksen työntekijät havaitsivat ruumaan menevissä matkatavaroissa jotain epäilyttävää. 

Matkatavaroiden läpivalaisussa matkatavaroista paljastui pölynimuri ja kodinkone, joiden sisälle oli piilotettu huomattava määrä käteistä rahaa. 

Iraniin matkalla olleista matkatavaroista paljastui noin 300 000 euron edestä käteistä. Mukana oli Tullin tiedotteen mukaan myös noin 4000 euron arvosta ulkomaista valuuttaa.

Epäiltynä keski-ikäinen mies

Lain mukaan Euroopan unionin ulkopuolelle vietävistä vähintään 10 000 euron käteisvaroista on tehtävä ilmoitus Tullille. Keväällä 2021 kodinkoneisiin kätketyistä rahoista ei oltu tehty vaadittavaa käteisrahailmoitusta.

Havainnosta raportoitiin Tulliin, ja tapausta tutkittiin törkeänä rahanpesuna. Epäiltynä on pääkaupunkiseudulla asuva keski-ikäinen mies. 

Tapaus siirtynee syyteharkintaan lähiaikoina. 

Lue myös:

    Uusimmat