Mainos

Lentoja uhkaavaan työriitaan sovintoesitys – Pro ja Palta neuvottelupöydässä

Valtakunnansovittelija on jättänyt sovintoehdotuksen lentoliikennettä uhkaavassa työriidassa.

Ammattiliitto Pro ja työnantajia edustava Palta vastaavat sovintoehdotukseen valtakunnansovittelijan toimistolla tänään kello 12. 

Valtakunnansovittelija Minna Helteen tviittaaman tiedotteen mukaan sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen osapuolten vastausta. Jos sovintoehdotus hylätään, on todennäköistä, että ainakin ensi viikonlopun työtaistelu toteutuu.  

Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo, että Palta perehtyy nyt ehdotukseen ja pohtii, voiko sen hyväksyä. Ehdotuksen sisällöstä hän ei kerro, sillä lain mukaan sovintoesitys on salainen. Aarto sanoo, että neuvotteluita on käyty läpi yön.  

– Henki aamuun jatkuneissa neuvotteluissa on ollut ihan asiallinen. Viime metreille asti on kuitenkin ollut useampikin asia, joista olemme eri mieltä, Aarto sanoo STT:lle.   

Työriita koskee matkustamohenkilöstön työehtoja Airpro Oy:ssä. Riitaan liittyvät työnseisaukset uhkaavat lentoliikennettä 5.3.–6.3.2017 sekä 12.3.–13.3.2017.

Ilmailualan Unionin (IAU) ja Paltan välisessä kiistassa sovittelu jatkuu seuraavan kerran huomenna. Kiista koskee muun muassa Airpron hoitamaa turvatarkastusta, matkustajapalveluja ja esimerkiksi aulatoimintoja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.