Mainos

Lennonjohtajan sankarillinen teko: Uhrasi henkensä ja pelasti satoja – kollegat pakenivat henkensä edestä

0:54

Indonesialainen 21-vuotias lennonjohtaja uhrasi itsensä pelastaakseen satojen ihmisten hengen. Tavoitteena oli varmistaa lentokoneen turvallinen ilmaannousu maanjäristyksen jälkeen.

Palun lentokentän lennonjohtaja Anthonius Agung jäi lennonjohtotorniin perjantaisen maanjäristyksen jälkeen pelastaakseen ihmishenkiä. Agung oli ainut, joka jäi torniin 7.5 magnitudin maajäristyksen iskettyä Indonesian Sulawesin saarelle, uutisoi ABC News.

Video: Tällaista tuhoa voimakas maanjäristys ja tsunami saivat aikaan Sulawesin saarella. 

Agungin kollegat pakenivat henkensä edestä, kun torni alkoi huojua ja seinät halkeilla. Agung kuitenkin halusi varmistaa, että kiitoradalle jäänyt matkustajalentokone pääsee ilmaan turvallisesti.

Päätös maksoi hänen henkensä, mutta pelasti mahdollisesti satoja ihmisiä. 

Lennonjohtaja hyppäsi tornin neljännestä kerroksesta

– Jos hän olisi jättänyt paikkansa ennen kuin kone oli ilmassa, sadat ihmiset lentokoneen sisällä olisivat saattaneet olla vaarassa, sanoo Indonesian lennonvarmistuksen edustaja Yohannes Sirait.

Lento oli juuri päässyt ilmaan, kun torni alkoi täristä. Agung päätti hypätä neljännestä kerroksesta, sillä pelkäsi tornin romahtavan minä hetkenä hyvänsä. Hän mursi jalkansa ja kärsi sisäisiä vammoja pudotuksesta.

Helikopteri saapui paikalle liian myöhään

Kollegat kiirehtivät paikalle ja toimittivat hänet lähimpään sairaalaan. Lääkäri suositteli, että Agung kuljetettaisiin helikopterilla toiseen kaupunkiin, jotta tämä saisi parasta mahdollista hoitoa. Agung kuitenkin menehtyi ennen kuin helikopteri ehti saapua paikalle.

Perjantain maanjäristys aiheutti vakavaa vahinkoa lennonjohtotornille. Se myös repi halkeamia kiitorataan noin 250 metrin pituudelta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja