Lennokki-iskut voivat ruokkia ääriliikehdintää Afganistanissa – MTV:n toimittaja Pakistanissa näkee Yhdysvaltojen toistavan vanhat virheet

1:06
Katso video: Yhdysvaltojen ilmaisku tappoi kaksi Isisin jäsentä Afganistanissa – iskuilla voi olla tavoitteiden vastainen vaikutus

Yhdysvallat on tehnyt Afganistanissa lennokki-iskun, jonka kohteena oli äärijärjestö Isis.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan iskussa kuoli kaksi ja haavoittui yksi Isisin haaran jäsentä. Isis oli ilmoittautunut torstaina Kabulin lentokentän läheisyydessä tehdyn räjähdeiskun tekijäksi.

Afganistanin rajanaapurista Pakistanista raportoivan MTV Uutisten toimittajan Niko Nurmisen mukaan iskulla voi olla päinvastainen vaikutus kuin mitä Yhdysvallat toivoo.

Amerikkalaiset ovat tehneet Pakistanin heimoalueille ainakin 430 lennokki-iskua. Luku voi olla korkeampikin, koska kaikkia iskuja ei raportoida.

– Iskut ovat pahassa ristiriidassa kansainvälisen humanitaarisen lain kanssa ja ne haittaavat vakavasti avustusjärjestöjen työtä, Nurminen kertoo.

Militanttikohteiden lisäksi hyökkäykset tappavat myös sivullisia.

– Äärijärjestöt ovat usein perustelleet terroritekojaan kostoina lennokkihyökkäyksille, ja iskujen on tutkittu täälläkin motivoivan uusia jäseniä liittymään ääriryhmiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja