Lenita Airisto muistelee erikoista tapaamistaan Vesa-Matti Loirin kanssa: "Minulle aukeni nopeasti, että hän oli äärimmäisen hermostunut"

0:59
Lenita Airisto muistelee erikoista tapaamistaan Vesa-Matti Loirin kanssa.

VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan. Dokumentissa kuullaan muun muassa Lenita Airistoa, joka muistelee hänen ja Veskun alkuaikoja. 

Elokuussa menehtyneestä näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirista nähdään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. joulukuuta VESKU– naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuva. MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhösen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumentin kerrotaan olevan kuvaus taiteilijasta, joka oli paitsi suomalaisia naurattanut koomikko, myös monipuolinen muusikko ja vakavasti otettava näyttelijä. 

Dokumentissa Loirin hyvä ystävä Lenita Airisto kertoo, miten hän tapasi Vesa-Matin ensimmäistä kertaa Jatkoaika-ohjelman kuvauksissa. Airisto halusi tehdä Loirista jutun Jaana-lehteen. Hän oli Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelijänä tuolloin.

– Minulle aukeni hyvin nopeasti se, että hän oli äärimmäisen hermostunut. Hän kertoi, että hän on niin yksin. Ja tässä on niin paljon uhkailua, painostusta ja maanittelua. Kotona hän repii puhelimen töpselit seinästä pois ja liimaa postiluukun kiinni. Ajattelin, että naisetko häntä näin kovasti ajavat takaa. Ihmemies, mutta ei, Airisto naurahtaa. 

Airisto kertoo, että Loiria oli uhkailtu siitä, että jos hän jatkaa Uuno Turhapuron roolissa, häneltä loppuu teatterityöt kokonaan. 

– Teatteri ei ollut Veskulle intohimo, enemmän oli musiikki ja tottakai sketsi ja elokuvat, näyttelijä Heikki Kinnunen puolestaan kertoo dokumentissa. 

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja