Mainos

Lemmikit tehosyynissä Länsisatamassa

Läänineläinlääkärit tarkastavat tänään tehostetusti lemmikkien kanssa matkustavien tuontiasiakirjat Länsisatamassa Helsingissä. Lemmikeillä tulee olla säädetyt rokotukset ja lääkitykset aina, kun niitä kuljetetaan EU:n alueella.  

Valvonnassa kiinnitetään huomio erityisesti rabiesrokotuksiin sekä ekinokokkiloislääkityksiin. Mukana on oltava lemmikkieläinpassi, jossa on merkinnät lääkityksestä. Lemmikit on tunnistusmerkittävä mikrosirulla.  

Tarkoituksena on lisätä lemmikkien kanssa liikkuvien tietoisuutta tuontivaatimuksista sekä tautiriskeistä. Uusi lemmikkieläinasetus astui voimaan vuoden alusta.  

Lemmikkejä kuljetetaan maasta toiseen yhä enemmän, ja samalla lisääntyvät eläinlääkärien mukaan tautiriskit.  

Suomessa kaupallisen toimijan on rekisteröidyttävä Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan. Virallinen tuonti on viidessä viime vuodessa yli viisinkertaistunut pariintuhanteen koiraan. Viron lisäksi suosituiksi tuontimaiksi ovat nousseet Romania ja Espanja.  

Raivotautitapauksia on viime vuosina esiintynyt eniten EU:n alueella Romaniassa, Puolassa, Unkarissa, Kreikassa ja Kroatiassa.  

Evira suosittelee, että vain rokotettuja, yli 16 viikon ikäisiä pentuja siirrettäisiin maasta toiseen. Suositus koskee erityisesti maita, joissa on kahden viime vuoden kuluessa todettu raivotautitapauksia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.