Leijonien veskari ihaili värikästä saksalaista jalkapallomaalivahtia – SM-liigapaikkakunnan esikuvat vetivät puoleensa: "Olen sellainen värittäjäluonne"

Rauman Lukon Oskari Setänen pelasi aikanaan maalivahtina jalkapallossakin, mutta jääkiekko vei lopulta voiton. Nyt Setänen valmistautuu maajoukkuedebyyttiinsä Karjala-turnauksessa. 

Kun Oskari Setänen oli euralainen pikkujunnu, hän pelasi maalissa ja käytti pihapeleissä Saksan maajoukkueen Oliver Kahnin pelipaitaa. Tätä nykyä Kakkosen FC Jazzissa puolustajana pelaava veli Eetu Setänen piti Ranskan maajoukkueveskarin Fabien Barthezin paitaa. 

Setänen pelasi maalivahtina jääkiekkoa Panelian Raikkaassa ja jalkapalloa Euran Pallossa. Hän oli piirijoukkuetasoa jalkapallossakin. 

– Jossain kohtaa 14-vuotiaana piti tehdä valinta. Tuntui, että olin jääkiekossa parempi, hän kertoi MTV Urheilulle Leijonien mediatilaisuudessa. 

Setänen siirtyi teininä isompiin kehiin Lukkoon, jossa on kasvanut vuosien varrella toinen toistaan etevämpiä jääkiekkomaalivahteja: Petri Vehanen, Antti Raanta, Tuomas Tarkki, Iiro Tarkki, Atte Engren....

– Esikuvat ovat olleet lähellä, se on ollut hyvä motivaattori. 

Ei siis mikään iso ihme, että Rauman Lukon molemmat maalivahdit ovat nousseet Lukon juniorien kautta. Lassi Lehtinen teki A-maajoukkuedebyyttinsä viime kaudella. 

"Värittäjäluonne"

Setänen on ottanut isoja harppauksia urallaan parin viime vuoden aikana. Otteet ovat olleet vakuuttavia Lukon paidassa: seitsemästä pelistä on irronnut kuusi voittoa torjuntaprosentilla 93. 

Hän asetti itselleen kovan maajoukkuetavoitteen kolme vuotta sitten. Nyt se toteutuu, sillä Setänen vartioi Suomen maalia yhdessä Sami Rajamäen kanssa Karjala-turnauksessa.

Eläväisellä maalivahdilla tuskin on ongelmia sopeutua joukkueeseen. 

– Olen aika äänekäs sekä kopissa että jäällä. Vähän olen sellainen hauskuuttajaluonne ja värittäjä. Pieni show-elementti on mukana. 

Kuulostaa siltä, että Kahnin pelipaidan pitämisestä on jäänyt jotain kiekkourallekin. Kahn tunnettiin värikkäänä maalivahtina, joka ei kaihtanut kovia otteita. 

– Urheilijat ovat nykyään aika samanhenkisiä, ja tulemme hyvin juttuun. Fiilis on innostunut, ja ensimmäinen jäätreeni varmasti laukaisi jännitystä. 

Lue myös:

    Uusimmat