Leijonien saalistaja heräsi horroksesta: moukaroi kiekkoa kohti maalia enemmän kuin aiemmissa peleissä yhteensä – "Jos vaikka osuisi puiden väliin"

Veli-Matti Savinainen pelasi Iso-Britanniaa vastaan kiistatta parhaan ottelunsa MM-kisoissa. Maalinteon tuska ei silti hellittänyt, kun raivolla haettu osuma ei vieläkään tullut.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Savinainen ei ollut neljässä ensimmäisessä ottelussa se pelaaja, josta hänet tunnetaan. Brittejä vastaan ”Predaattori” repi, raastoi, taisteli ja haki kieli pitkällä maalia ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen saakka.

Savinainen oli laukonut ennen perjantain ottelua neljässä pelissä viisi kertaa kohti maalia. Brittejä vastaan Savinainen paukutti peräti kahdeksan kutia kohti maalia, eli nälkää maalitilin avaamiseen oli.

– No, työtä, työtä ja työtä. Ei kai siinä mitään kuin lisätä työntekoa ja mennä peli ja vaihto kerrallaan. Jos vaikka osuisi puiden väliin, Savinainen sanoi.

Vetoja oli paitsi enemmän, ne tulivat myös paremmilta paikoilta kuin aiemmissa peleissä.

– Tämmöstä tämä on, aiemminkin oli pari tolppavetoa. Välillä on tätä, ettei mene mistään ja välillä sitten menee kaikki.

Laituri napsi brittipelissä kaksi syöttöpistettä. Ensimmäinen oli äärimmäisen tärkeän – savinaismaisen – kulmapelin ansiota. Ilman Savinaisen vahvaa vääntämistä kiekko ei olisi päätynyt siniviivaan Juhani Tyrväiselle eikä häneltä Atte Ohtamaalle, joka kiskaisi 2-0-maalin yläkulmaan. 4-0-maalissa edessä loisti jo tyhjä maali, mutta Savinainen siirsi kiekon vielä Kristian Kuuselalle, joka sai viimeistellä ensimmäisen MM-maalinsa tyhjään verkkoon.

Syöttö oli osoitus siitä, ettei maalinteon tuska ole vielä kasvanut liian isoksi.

– Kyllä aina välillä pientä sellaista (tuskaa) on, mutta kun jaksaa tehdä töitä tarpeeksi kauan, kyllä se varmasti menee sinne maaliinkin asti.

– Joukkueella menee hyvin, meillä on viidestä pelistä neljä voittoa ja jatkoaikatappio. Ei kannata pistää päätä pensaaseen, vaikkei maaleja tulekaan, Savinainen painotti.

Hyökkääjän tehot viidestä pelistä ovat nyt 0+3. Enemmän pinnoja ovat tehneet vain Kaapo Kakko (6+1), Sakari Manninen (1+5), Mikko Lehtonen (1+4) ja Toni Rajala (1+4).

Lue myös:

    Uusimmat