Leijonien maalivahdille erikoinen MM-debyytti – korjaili itse pisteväitettä: ”Kaksi – mutta en mä niitä laske!”

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora vietti sangen erikoista MM-debyyttiä. Olkinuora ei napannut ainoastaan nollapelin, vaan hän toimi todellisena pistelinkona. Joukkueena Leijonat otti 5-0-voiton.

Olkinuoralle nollapeli irtosi 12 torjunnan myötä.

– Hauskaa oli. Pelasimme hyvin ja oli kivaa päästä kantamaan kortensa kekoon myös tällä tavalla, Olkinuora sanoi leveän hymyn kera C Morelle.

Perjantain pelin loppuhetkillä Iso-Britannia haki kavennusta muun muassa ilman maalivahtia. Tässä vaiheessa Olkinuora sai jännittää nollapelinsä puolesta.

– Kyllähän sitä veskarina koittaa saada täydellisen pelin, mutta voitto oli tärkeintä. Mutta kiva, ettei annettu heille lopussa toivoa, Olkinuora mietti.

Eikä tässä vielä kaikki.

Pelicans-vahti keräsi lopulta kasaan varsin mukavan pistepotin.

Olkinuora itse innostui korjailemaan, kun hänelle mainittiin syöttöpisteestä.

– Joo, kaksi!

Tuli toinenkin?

– Kyllä, viimeiseen.

– Mutta en mä niitä laske! Olkinuora naurahti.

Olkinuora syötti Toni Rajalan 1-0-maalin sekä viimeisen, 5-0-osuman, jonka viimeisteli Mikko Lehtonen. Lopullisiin tilastoihin merkittiin kuitenkin syöttöjäksi vain Henri Jokiharju

Leijonat on harjoittanut näissä kisoissa sangen erikoista maalivahtirulettia. Kaikki kolme mukana olevaa veskaria ovat päässeet kehiin.

– Olen mä valmis, mutta meillä on kolme hyvää maalivahtia. He (valmentajat) päättävät aiheesta, Olkinuora sanoi siitä, uskooko hän saavansa vastuuta vielä turnauksen loppuvaiheilla. 

Leijonien pelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu Ranska.

Lue myös:

    Uusimmat