Leijonien konkari hämmästelee juniorisarjan radikaalia taklauspäätöstä: "Miten se käytännössä toteutetaan?"

Euro Hockey Tourilla ja SM-liigassa pelataan vanhoilla säännöillä, mutta Kanadan tasokkaassa junioriliigassa OHL:ssä kielletään taklaukset kokonaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Leijonien hyökkääjä Jukka Peltola, 33, on pitänyt aina rehdistä ja kovasta fyysisestä jääkiekosta, jossa taklataan ja otetaan miehestä mittaa. 

Jos Peltola pelaisi tällä kaudella Kanadan junioriliigassa OHL:ssä, hänen pitäisi tehdä jämäkkä jarrutus ennen kulmatilanteeseen menoa. 

Ontarion urheiluministeriö edellytti, että OHL:ssä pelataan tällä kaudella ilman taklauksia. Taustalla on QMJHL:n lukuisat koronavirustartunnat. Kauden on määrä alkaa 4. helmikuuta. 

Ajatus oudoksuttaa kokenutta pelimiestä, joka oli tietoinen uutisesta. 

– Aika erikoinen päätös. MIten se mahdetaan käytännössä toteuttaa, Peltola sanoi MTV Urheilulle Leijonien mediatilaisuudessa. 

Peltola muistutti, että moni pelaaja pelaa vaistoillaan, eikä taklausten lopettaminen ole kovin helppoa. 

– Meneekö se sitten niin, että vihelletään paljon katkoja, kun toinen on vähän vieressä? Tarkoitusperä on varmasti hyvä, mutta toteutus aika hankalaa. 

"SM-liigan taso noussut parissa vuodessa"

Peltolan onneksi hänen ei tarvitse aikanaan vielä säästellä kontakteja SM-liigassa tai Leijonien peleissä Karjala-turnauksessa. 

Tapparan alkukausi ei ole sujunut toivotusti, mutta muuten hän on nauttinut paluusta SM-liigaan kahden KHL:n Sibirissä vietetyn kauden jälkeen. 

Ajoitus Suomeen paluulle oli hyvä, sillä KHL-kehissä on pyörinyt villi koronamylly. 

– Suomessa asiat hoidetaan todella laadukkaasti. 

Kun puhe kääntyy SM-liigan pelilliseen antiin, Peltolan ilme kirkastuu entisestään. Hän kehuu estoitta kotimaisen sarjan tasoa. 

– On ollut vieläkin kiinnostavampaa kuin oletin. SM-liiga on kehittynyt parissakin vuodesa paljon. Pitää kehua SM-liigan tasoa verrattuna esimerkiksi KHL:ään. 

Hetkinen, kuulostaa yllättävältä, koska KHL:ää pidetään yleisesti maailman toiseksi parhaana sarjana NHL:n jälkeen. 

– En kiellä, etteivätkö KHL:n huippuporukat olisi huippuporukoita. Jos katsotaan 6–7 joukkueen kärjen taakse, kyllä liigaporukat siellä pärjäisivät.

Se lupaa hyvää Karjala-turnaukseen, jossa Suomen joukkue on koottu SM-liigapelaajista. 

Lue myös:

    Uusimmat