Leijonien GM Jere Lehtinen suitsuttaa tuoreimpia MM-vahvistuksia – katse pysyy silti Pohjois-Amerikassa: "Seuraamme NHL:ää joka päivä"

Leijonat tiedotti keskiviikkona, että NHL-kautensa päättäneistä pelaajista ainoastaan Henri Jokiharju, Juho Lammikko ja Kevin Lankinen liittyvät Suomen MM-joukkueeseen. Leijonien GM Jere Lehtisen mukaan muiden NHL-pelaajien tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti.

Chicago Blackhawksin organisaatiossa kiekkoileva Jokiharju oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuodenvaihteessa. Florida Panthersin Lammikko nosteli samaa pokaalia alkuvuodesta 2016.

– Kaikki kolme ovat hyviä nuoria ja innokkaita kavereita. Heillä oli kova halu lähteä MM-kisoja kohti ja antaa oma panos. Lammikko ja Jokiharju ovat voittaneet nuorten maailmanmestaruuden, joten voittamisesta on kokemusta. Se on hyvä asia, Lehtinen kommentoi MTV Urheilulle keskiviikkona.

Leijonat tiedotti keskiviikkona, ettei muita NHL-vahvistuksia toistaiseksi nähdä. Myöskään KHL:stä ei saada apuja MM-kisoihin.

Muun muassa Aleksander Barkov, Artturi Lehkonen, Joel Armia, Mikko Koskinen ja Rasmus Ristolainen ovat päättäneet jo kautensa. Lehtinen ei kuitenkaan halua kommentoida pelaajien kieltäytymisen syitä sen enempää.

– Emme ota kantaa, se ei ole meidän tehtävämme. On kaikkien oma asia, miten haluaa tulla ulos. Olemme olleet kaikkien kanssa hyvässä keskusteluyhteydessä. Tilanne on tämä.

– Keskitymme ryhmään, joka täällä on. 

NHL:n pudotuspeleissä mukana on vielä yli 20 suomalaista. Pudotuspelien avauskierroksen sarjoista vasta kaksi on ratkennut. 

Leijonat kuitenkin tarkkailee tilannetta.

– Seuraamme NHL:ää joka päivä. Kun pelit ovat ohi, katsomme, kuka ei jatka ja mikä on tilanne. Kun sieltä vapautuu suomalaisia, katsomme uudelleen heidän tilanteensa. Se on vasta sen ajan kysymys.

– Menemme nyt toista viikkoa samalla ryhmällä ja porukka tiivistyy koko ajan. Pääasia on se, mitä täällä tapahtuu.

Leijonat pelaa tällä viikolla Suomessa kahdesti Norjaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat