Leijonat piristyi taas kolmannessa erässä – Kari Jaloselle päänahka Jukka Jalosesta

Leijonat koki tappion myös lauantaina Ruotsin EHT-turnauksessa, kun se jäi Tshekin jalkoihin. Kari Jalosen luotsaama Tshekki oli selvästi parempi erityisesti toisessa erässä. Sen jälkeen Leijonat piristyi, mutta se ei riittänyt. Tshekki oli parempi lukemin 3–1.

Suomi lähti keskipäivän taistoon tappioputkesta, kun se hävisi Tshekin EHT-turnauksessa Ruotsille ja torstaina Tampereella Sveitsille. Leijonat paransi Sveitsi-taiston kolmannessa erässä, jossa se sai kirin käyntiin.

Sama toistui myös nyt.

Tshekin voitto rakentui toisen erän loppuvaiheilla, kun Matej Blumel ja Jiri Smejkal heiluttivat maaliverkkoja peräkkäisissä vaihdoissa.

Valkopaitainen Suomi kipusi peliin mukaan, kun Petrus Palmu veivasi kiekon läpiajosta verkon perukoille. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Tshekki selvitti Leijonien loppuhetkien tasoitusyritykset. Ex-NHL-hyökkääjä David Krejci puttasi vielä kiekon tyhjään maaliin.

Leijonat pelaa MM-kenraalinsa sunnuntaina, kun vastassa on Ruotsi. Kamppailu käynnistyy Suomen aikaan kello 17.