Leijonat lyö kaasua MM-välierässä! Antero Mertaranta äityi villiin runoiluun

Suomen voimahyökkääjä Iiro Pakarinen iski Leijonille helpottavan avausmaalin Saksan paineen jälkeen jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa. Hannes Björninen löi myöhemmin lisää kaasua.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Pakarisen laukaus upposi helpohkosti Saksan maalivahdin Mathias Niederbergerin längistä sisään ja vei Suomen johtoon ajassa 13.50. Osuma oli Pakariselle Riian MM-turnauksen neljäs.

Katso Pakarisen maali selostaja Antero Mertarannan villin runoilun kera ylälaidan videolta!

Hannes Björninen vei Marko Anttilan hyökkäysalueen kiekonryöstön ja alustuksen jälkeen Leijonat 2–0-johtoon reilu minuutti ennen erän loppua. Björninen osui toisen kerran MM-turnauksen aikana.

Saksa oli ollut ottelun alussa kuljettajan pukilla ja hallitsi pelin virtausta, kun se jauhoi hyökkäyksiä toisensa perään Suomen päätyyn tarkkaan organisoiduin viivelähdöin. Saksan maalikin oli 0–0-tilanteessa enemmän kuin lähellä.

Peliväline kimposi Saksan Moritz Seiderin laukauksen irtokiekosta Dominik Kahun rintaan ja siitä vain niukasti ohi Suomen maalin, ja Leijonat sai huokaista helpotuksesta.

Kanada voitti lauantain aiemmassa välierässä Yhdysvallat maalein 4–2. Loppuottelu ja pronssiottelu pelataan huomenna sunnuntaina.