Brittiveskari harmitteli Leijonien tuuria – "Ei ollut välttämättömästi 6–0"

Ison-Britannian jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Ben Bowns harmitteli useampaa maalia, joissa Suomella oli onnikin puolellaan. Leijonat voitti Tampereella pelatun MM-kisojen lohkovaiheen ottelun lopulta 6–0.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Se ei ollut minusta välttämättömästi 6–0-peli. En ajattele, että olisimme ansainneet voittoa. Suomi oli toki paljon parempi, 36 torjuntaa Bowns sanoi.

– Meillä oli kuitenkin neljä epäonnekasta pomppua omista jätkistämme, Bowns laskeskeli osumia, joissa Leijonilla oli tuuriakin.

Paremmuudesta ei toki jäänyt epäselvää, ja Bowns sanoi vielä, että Suomen hyvää työtä "ei voi ottaa heiltä pois".

– He ovat vahvempia, nopeampia ja taitavampia, kiteytti Leijonien paremmuuden.

Bowns näkee Leijonilla hyvät mahdollisuudet MM-kultaan. Hän muistutti Suomen voittaneen maailmanmestaruuden 2019 ja olleen viime vuonna MM-hopealla. Lisäksi Suomi korjasi helmikuussa Pekingissä olympiakultaa.

– Heillä on aina hyvää maalivahtipeliä, hyvää puolustusta ja erinomainen taktiikka, Bowns kehui.

"Tiedämme, mistä on kyse"

Siinä missä Suomella on MM-turnauksessa viidestä ottelusta neljä voittoa, Isolla-Britannialla on viidestä taistosta täydet viisi tappiota. Norjaa vastaan tappio tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen, mutta muutoin häviöt ovat olleet lukemallisestikin suurempia kiekkomaita vastaan selviä. Bownsin mukaan joukkueen mieliala on kuitenkin yhä positiivinen.

– Meillä oli vain yhdeksän päivän valmistautuminen tänne tullessa Britannian liigan päättymisaikataulun myötä. Me olemme realistisia, itse kuluneella kaudella Slovakiassa HK Dukla Trencinissa pelannut Bowns sanoi.

Bowns korosti, että joukkueen kova urakka on ollut tiedossa.

– Olemme olleet tässä asemassa ennenkin. Tiedämme, mistä on kyse. Nyt meillä on kaksi isoa peliä edessämme.

Noissa peleissä vastaan asettuvat Latvia ja Itävalta, ja Bowns uskoo omiinsa.

– Miksemme voisi voittaa Latviaa ja Itävaltaa? hän kysyi retorisesti.

Bowns kertoi myös viihtyneensä Suomessa ensimmäistä kertaa ollessaan, vaikka kaupungin näkeminen Tampereella on jäänyt toistaiseksi vähiin.

– Olen levännyt, ja on ollut pelejä. Perheeni on täällä, omat ja vaimoni vanhemmat. Olisi kivaa jakaa kokemusta heidän kanssaan ja mennä joillekin lounaille.

Lue myös:

    Uusimmat