Leijonat-hyökkääjä sanoi suoran mielipiteensä SM-liigan tilanteesta – "Faneja huijataan"

Leijonissa ja Sveitsin NL:ssä pelaava Harri Pesonen antoi suoran mielipiteensä SM-liigan nykyisestä tilanteesta.

SM-liigan sarjasysteemi nousee suureksi keskustelunaiheeksi joka vuosi aina säännöllisin väliajoin. Suljettu sarja on kerännyt jo pitkään runsaasti kritiikkiä niin kiekkofaneilta kuin monilta lajin parissa työskenteleviltäkin.

Toistaiseksi SM-liiga on kuitenkin soraäänistä huolimatta pysynyt visusti suljettuna.

Viime aikoina useat pelaajatkin ovat avanneet sanaisen arkkunsa. Juhani Tyrväinen kritisoi taannoin äänekkäästi SM-liigan sarjajärjestelmää Ruotsin radion (SR) haastattelussa. Nyt oman mielipiteensä on antanut myös Harri Pesonen.

KHL:stä takaisin Sveitsiin täksi kaudeksi siirtynyt Pesonen sai vastata Berner Zeitungin haastattelussa kysymykseen siitä, miksi hän valitsi Sveitsin Suomen sijasta.

– SM-liiga ei ole niin houkutteleva. Siellä ei tienaa niin paljon ja tasokin on heikompi.

– Koska siellä ei voi pudota, seurat, joilla ei ole enää pudotuspelimahdollisuuksia, päästävät parhaat pelaajansa lähtemään joulun jälkeen säästääkseen rahaa. Tämä johtaa siihen, että faneja huijataan, Pesonen toteaa Berner Zeitungin haastattelussa.

Pesonen pelaa parhaillaan Sveitsin liigassa, josta on mahdollisuus pudota sarjaporrasta alemmas kauden päätteeksi. Pesonen toivoo, että Sveitsin sarjajärjestelmä pysyy samanlaisena myös jatkossa.

– On tärkeää, että Sveitsissä olisi putoamisen uhka tulevaisuudessakin. Kaikki tarvitsevat sen tuomaa jännitystä.

Lue myös:

    Uusimmat