Leijonahyökkääjä vertaili jääkiekon ja jalkapallon asemaa: "Suomi on jääkiekkomaa"

Neftekhimik Nizhnekamskissa jääkiekon KHL:ää pelaava Juuso Puustinen on ottanut vertailuun jääkiekon ja jalkapallon aseman Suomessa.

– Monet suomalaiset, kuten minä, ovat pelanneet jalkapalloa kesällä ja jääkiekkoa talvella. 13–14-vuotiaana täytyy tehdä lajivalinta. Suomalaislapset valitsevat useammin jääkiekon, koska Suomi on jääkiekkomaa. Minä olen halunnut pelata jääkiekkoa lapsuudesta lähtien, Puustinen sanaili venäläislehti Championatin mukaan.

Jalkapallo on itse asiassa harrastajamääriltään jalkapalloa suositumpi harrastus Suomessa, joskin jääkiekkoa katsotaan enemmän. Vuoden 2017 tilastoissa jalkapallolla oli noin 140 000 rekisteröityä pelaajaa, jääkiekolla runsaat 74 000 pelaajaa.

Championatin haastattelussa käsiteltiin Puustisen suofutiskokemuksia. Puustinen voitti kesällä 2010 lajin maailmanmestaruuden KalPa-taustaisessa joukkueessa nimeltä "Mestaruus – Ei selityksiä".

Puustinen kertoo suofutiksen olleen hänelle hauskanpitoa kaverien kanssa.

– Kun voitimme mestaruuden 2010, päätimme, että se riitti. On fakta, että siellä on aina kylmää, vetistä, likaista ja paljon hyttysiä, Puustinen sanaili.

Puustinen on tällä kaudella nakuttanut 50 KHL-otteluun tehopisteet 20+16=36. Tältä kaudelta hänellä on vyöllä viisi EHT-ottelua Leijonien paidassa tehoin 1+1=2.

Lue myös:

    Uusimmat