Mainos

Lehtiväite: Useita lapsia raiskattu Calais’n siirtolaisleirillä

Avustustyöntekijöiden mukaan Calais’n siirtolaisleirillä olisi raiskattu useita teini-ikäisiä poikia. Asiasta kirjoittaa brittilehti The Independent.

Avustustyöntekijät kertovat lehdelle hoitaneensa viimeisen puolen vuoden aikana seitsemää 14-16-vuotiasta poikaa, jotka väittivät tulleensa raiskatuiksi. Pojilla oli vammoja teoista johtuen. Neljän vammat olivat niin vakavia, että ne olisivat tarvinneet leikkaushoitoa. Pojista vain yksi suostui sairaalahoitoon. Muut kieltäytyivät hoidosta, koska pelkäsivät nöyryytystä tai kostoa muiden leirillä olevien toimesta.

Ranskan pohjoisosassa sijaitseva Calais’n viidakoksi kutsutulla siirtolaisleirillä asuu yhteensä noin 3 700 ihmistä. Calais vetää puoleensa Britanniaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja muita siirtolaisia, koska leirin läheltä alkaa Britanniaan johtava kanaali.

Helmikuun viimeinen päivä Ranskan viranomaiset aloittivat leirin osittaisen purun, mikä aiheutti mellakan. Poliisi turvautui kyynelkaasuun, kun osa leiriläisistä ja brittiläisen "Ei rajoja" -aktivistiryhmän jäsenet heittivät poliisia kivillä. Mellakoijat myös sytyttivät tuleen parikymmentä hökkeliä. Kolme aktivistia ja yksi leirin asukas pidätettiin.

Häädettäville on tarjottu mahdollisuutta muuttaa kunnostettuihin kontteihin leirin lähistölle. Lisäksi heidän on mahdollista asettua asumaan vastaanottokeskuksiin, joita on satakunta eri puolilla Ranskaa.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.