Mainos

Lehtitieto: Salainen huippukokous Englannissa

Britannian, Ranskan ja Saksan ulkoministerit ovat tavanneet yksityisesti Lontoon lähellä, Financial Times -sanomalehti kirjoittaa. Britannian ulkoministeriö ei ole vahvistanut tapaamista.

Jack Straw

Financial Timesin mukaan Britannian, Ranskan ja Saksan kokouksen tarkoituksena oli Britannian halu edistää kolmen suuren EU-maan keskinäistä suhdetta EU:n toukokuussa tapahtuvan laajentumisen kynnyksellä. Britannian ulkoministeri Jack Straw isännöi lehden mukaan Ranskan Dominique de Villepiniä ja Saksan Joschka Fischeriä maaseutuasunnossaan maanantai-iltana.

Financial Timesin siteeraaman korkea-arvoisen brittivirkamiehen mukaan pääministeri Tony Blair ja ulkoministeri Straw haluavat pitää vastaavia kokouksia kuuden viikon välein. Heidän mielestään EU-politiikka on laajentumisen jälkeen parhaiten hoidettavissa muutamien maiden ryhmäkokouksissa.

-Ei politiikasta voi puhua kunnolla 25 maan kesken. Siitä voidaan äänestää, mutta todellista, vapaata keskustelua ei voida käydä, sanoi lehden haastattelema brittiviranomainen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.