Mainos

Lehtitieto: Myös Trumpin oikeusministeri ollut yhteydessä Venäjään – vaalikampanjan Venäjä-yhteydet tutkitaan

Yhdysvaltain oikeusministeriön viranomaisen mukaan oikeusministeri Jeff Sessions keskusteli kahdesti viime vuonna Venäjän suurlähettilään kanssa. Asiasta kertoo Washington Post. BBC:n mukaan oikeusministeriö on vahvistanut tiedon.

Sessions ei tuonut asiaa esille kongressin kuulemisessa, jossa häneltä kysyttiin mahdollisista yhteyksistä presidentti Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän edustajien välillä.

Washington Postin mukaan toinen tapaamisista ajoittui syyskuuhun, jolloin Sessions ja lähettiläs Sergei Kisljak tapasivat kahden kesken. Toinen tapaaminen ajoittui heinäkuuhun.

Tapaamisten aikaan senaattori Sessions toimi muun muassa Trumpin ulkopoliittisena neuvonantajana ja oli jäsen vaikutusvaltaisessa senaatin komiteassa. Sessions oli Trumpin merkittävä tukija tämän aloittaessa virallisesti kampanjointinsa viime vuoden helmikuussa.

Sessionsin tiedottajan Sarah Isgur Floresin mukaan Sessions ei johtanut kongressia harhaan kuulemisessa.

– Häneltä kysyttiin kuulemisessa Venäjän ja Trumpin kampanjan välisistä yhteyksistä – ei tapaamisista, joita hän hoiti senaattorina ja komitean jäsenenä, Flores sanoi Washington Postille.

Kisljak ei vastannut Washington Postin haastattelupyyntöihin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.